2023-07-07 557 瀏覽
好喜歡[古今二]的卷物,除咗款式多創新之外,特別鍾意食配搭飯卷嘅醬汁和新鮮食材,醬汁款款不同,其他一般壽司店完全食唔到呢個風味,除此之外,店内所有的卷物也都是即叫即做,使用來自日本的新鮮食材,師傅會因應客人所點的卷物悉心擺盤,所以每次嚟呢度食卷物,都可以食到唔同花款,開心😋😋今日去開荃灣荃新天地做嘢,天氣熱辣辣又想食飯,最好就係去古今二食飯卷,清新又好食👍🏻🥗▪️龍捲風沙律 $ 78超大份嘅沙律,蔬菜好新鮮爽脆,海藻味道濃郁又爽口,超多蟹柳絲和蟹籽,加上脆片 ,好有口感,最好味就係香辣嘅沙律醬汁,伴上所有材料一齊食,好開胃🍣▪️金龍卷 $ 98見到食材全部都係我鍾意食嘅,有三文魚,炸蝦和芝士,中間部份的炸蝦和流心芝士熱辣辣,口感外軟內脆,醬汁是淡燒汁和沙律醬,好好味🍥▪️煙花 $ 79兩款魚類組成,辣味三文魚、辣味吞拿魚、脆片、蟹籽和黑芝麻,食材滿滿,喜歡魚蓉的香辣味道,配壽司飯特別美味

🥗▪️龍捲風沙律 $ 78

🍣▪️金龍卷 $ 98