2023-03-03
今日同同事係尖咀放工又唔想返屋企食 , 就兩個人去睇睇附近有咩食大家都想食下扒 , 就搵到附近呢間JAGGER幾盞鬼 , 就入去試試此燈不是很暗 , 音樂幾唔錯的bar分別有室內及室外座位 , 仿叢林風頗有特色岩晒三五知己 飲返幾啖 , 促膝長談不過今次唔飲酒, 選擇了坐室外 , 都格外有情調環境乾淨企理 , 座位寬敞舒適 , 店員亦見殷勤有禮餐牌相當精美 , 以西式為主order左唔夠15min就開始上枱炭燒加拿大有骨豬鞍扒 $218連骨的豬鞍扒充滿坑紋 , 切開豬扒, 入口帶出一陣炭香 , 肉質粉嫩鬆化 , 入口無豬羶味之餘脂肪紋路適中,鬆軟而多汁. 取代炸薯條的是 煙肉碎焗薯, 鹹香脆口既煙肉碎配上忌廉汁相當滋味 . 比起薯條我更鍾情於焗薯本身不加工的薯香炭燒美國1855黑安格斯肉眼扒 $298份量十足的主菜 , order左5成熟 , 入口有微微炭香 , 牛肉脂肪分布均勻 , 深紅牛肉酥軟 , 肉汁濃味厚 , 肉滑溜醇香,肥而不膩 , 所謂1855聽聞是只有少部份合格標準為命名 , 配埋美味焗薯 , 實為必食之選連加一total $560幾 , 回頭率幾高
岩晒三五知己 飲返幾啖 , 促膝長談
不過今次唔飲酒, 選擇了坐室外 , 都格外有情調
環境乾淨企理 , 座位寬敞舒適 , 店員亦見殷勤有禮
order左唔夠15min就開始上枱
連加一total $560幾 , 回頭率幾高