2022-11-13 35 瀏覽
香港好少有嘅吉列串揚🍢 其實係黎自關西 沾上炸漿然後去油炸的串炸~ 惹味可口 呢間居酒屋就係主打串揚~ 當然仲有普遍居酒屋都有嘅刺身、壽司、料理等等居酒屋飲品當然好重要呢度好特別有期間限定嘅啤酒沙冰~ 不過唔想飲酒就飲梳打白桃梳打、巨鋒梳打 兩杯都好好飲🤭 香甜清爽油甘魚薄切 今餐最愛🫶🏻 油甘魚切得又薄又透 味道鮮甜 魚肉油脂相當肥美 肉質結實爽口 配以酸汁蘿蔔蓉食用 味道鮮爽 醒神又開胃泡菜豚肉鍋湯底甜甜地 各種蔬菜嘅配搭令味道層次更豐富 並配以烏冬 煙韌彈牙 秋冬食一流~ 暖笠笠~店家出名串揚當然嗌咗幾串試試~ 串揚都係$1X~$3X不等串揚配咗個醬汁 類似天婦羅丼嘅醬汁咁 甜甜地嘅醬油味~ 同串揚好夾~串揚都炸得好好 好酥脆又熱辣辣 唔會好油串揚都好特別 有幾款我地都覺得幾好食~~煙肉廣島蠔卷 炸蠔不嬲正~再配搭帶鹹香煙肉~豚肉蘆筍 炸豚肉好香 蘆筍又嫩 幾夾~豚肉韭菜卷 韭菜好香 同豚肉都好夾蟹子沙律$36有大大兜🙈🙈 油甘魚加州卷、三文魚壽司、火灸左口魚壽司面頭擺咗油甘魚刺身嘅加州卷~ 油甘魚都新鮮鮮甜 加州卷都唔錯其他兩款壽司都唔錯架~ 不過舊飯有啲太大🤭

香港好少有嘅吉列串揚🍢 其實係黎自關西 沾上炸漿然後去油炸的串炸~ 惹味可口 呢間居酒屋就係主打串揚~ 當然仲有普遍居酒屋都有嘅刺身壽司、料理等等

居酒屋飲品當然好重要
呢度好特別有期間限定嘅啤酒沙冰~ 不過唔想飲酒就飲梳打
白桃梳打、巨鋒梳打 兩杯都好好飲🤭 香甜清爽

油甘魚薄切

泡菜豚肉鍋

店家出名串揚當然嗌咗幾串試試~ 串揚都係$1X~$3X不等
串揚都炸得好好 好酥脆又熱辣辣 唔會好油
串揚都好特別 有幾款我地都覺得幾好食~
~煙肉廣島蠔卷 炸蠔不嬲正~再配搭帶鹹香煙肉
~豚肉蘆筍 炸豚肉好香 蘆筍又嫩 幾夾
~豚肉韭菜卷 韭菜好香 同豚肉都好夾

蟹子沙律
$36有大大兜🙈🙈

油甘魚加州卷、三文魚壽司、火灸左口魚壽司
其他兩款壽司都唔錯架~ 不過舊飯有啲太大🤭