特式越南菜,竟然有shakeshake雞食?!⭐按「更多」睇詳細食評及餐廳資訊😋自從去完越南之後,難道二人組對於越南就念念不忘。正所謂念念不忘必有迴響,係個肚打晒鼓呀!咁不如今次就去食下越南菜啦!《越式發酵茶葉沙律》 HK$ 54 沙律菜新鮮爽口,有啲平時涼皮上面既炸黃,口感幾豐富。雖然話係辣辣地,但其實唔太辣適合香港人口味。而且酸酸地,辣辣地, 十分開胃。《Shake Shake 雞軟骨》 HK$ 58 真係有個shake shake袋!裏面有同香茅,金不換一齊炸香咗嘅雞軟骨,將啲平啲落越南湯粉既辣椒人到落去!在上上下下左左右右咁shake下佢)!幾好玩嘅一味!炸得唔會太乾身,仲有甜醬同辣醬俾你點嚟食🤤《越式咖哩牛肋條配斑蘭椰香飯》 HK$ 88 碗咖喱唔係好大(我哋嗰碗大約有5舊牛同2舊筋!)斑斕飯好香,而且同個咖哩好夾。《 招牌金邊粉》 HK$ 88 個湯味道好特別,但偏甜,同平時出去食嗰啲唔太似,其他牛筋,牛丸嗰啲都冇咩特色似街邊嘅味《南越蛋咖啡(熱)》HK$ 38 未飲之前有一層黃色嘅泡泡喺個頂,飲落去都幾甜,但係都好特別嘅!《富國島之椰子奶凍》HK55滿滿既仙氣!一杯細細既
特式越南菜,竟然有shakeshake雞食?!
⭐按「更多」睇詳細食評及餐廳資訊😋

《越式發酵茶葉沙律》 HK$ 54

《Shake Shake 雞軟骨》 HK$ 58

《越式咖哩牛肋條配斑蘭椰香飯》 HK$ 88

《[嫲嫲南越湯] 招牌金邊粉》 HK$ 88

《南越蛋咖啡(熱)》HK$ 38

《富國島之椰子奶凍》HK55

滿滿既仙氣!一杯細細既甜品都有兩隻味道,三款口感。黃色底喺楊技甘露,藍色既天空係椰汁cream,質感厚實。白色係椰汁布甸。

🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟

整體
食物整體味道唔錯,價格又唔係十分貴。感覺上坊間少啲呢種有特左野食,越式好似shakesake雞咁😂
環境舒適整齊,都有啲裝修,坐得幾舒服
服務方面,上菜超級極快!員工有禮。

Rating:
懶惰鼠😻😻😻😻