2020-06-17
今日去太子附近行街街,首然要醫飽左個肚先,見到門口佢寫住好多唔同嘅招牌菜,😆所以就簡左呢間越南菜,入到去見到都好多人喺度食緊野,咁揀咗一個好特別嘅座位,兩個人匿埋一角食😂試咗佢呢個招牌嘅火五牛丸+扎肉河粉,湯底好清甜,建議大家加上佢枱上配嘅酸辣汁,可以令到成碗野更有越南特色。😋D24榴連炸彈,即叫即炸熱辣辣,啲榴槤蓉係流出黎🤩🤩好正👍😋😋香茅豬頸肉青木瓜沙律,呢個就一般般,可能平時食開有沙律汁嘅,咁呢個係冇嘅,咁你另外自己可以加返佢枱上嗰支酸辣汁咁成個沙律就會完整晒啦👍😋炸蝦春卷撈檬,呢個係最耐先到嘅,因為佢嘅春卷係要即叫即炸所以呢時間會等得耐少少,春卷脆卜卜而且每條都會有一隻蝦係入邊👍好食推介!😋飲品方面我哋就叫咗鹹檸雪碧同越南椰汁冰,評價係不過不失。總結:所有野都好大份,份量十足,兩個人可以簡三樣野食都好夠啦👍因為我地都要打包個沙律😹
入到去見到都好多人喺度食緊野,
咁揀咗一個好特別嘅座位,兩個人匿埋一角食😂
飲品方面我哋就叫咗鹹檸雪碧同越南椰汁冰,評價係不過不失。