2019-12-10
荃灣最近開咗間《牛県》食石燒牛扒。本身勁鍾意食牛排,所以就入去試吓。我揀左today's special - 嫩滑腹心肉,而朋友就揀左牛側腹扒,套餐仲可以加30蚊,加配飯,湯,沙津,薯條,飲品,我地就揀左可樂,飯,薯條&牛肉清湯啦!餐廳仲有自助區,有水,茄汁同埋岩鹽可以提供。首先就係薯條上枱,係粗薯條嚟嘅,啱啱炸起,外脆內軟,作為飯前小食一流。另外牛肉清湯都幾好飲,食完牛扒再飲就剛剛好可以清膩啦!牛排終於上枱,職員話廚師只係煎到一成熟,我地可以切開小件,跟住慢慢將牛扒用石燒板煎到自己想要嘅生熟程度,首先試下我地腹心肉先,職員話腹心肉係近膊頭位附近嘅肉,所以好嫩好好味,一試,好香牛味,好juicy,仲真係好嫩,而朋友嘅牛側腹,比腹心肉更重牛味,但都好juicy,都真係唔差,仲有要介紹下個飯,白飯面有紫菜同芝麻碎,食入口非常香,配埋牛肉一齊食,超美味。
餐廳仲有自助區,有水,茄汁同埋岩鹽可以提供。