2018-01-19
前排見到人地介紹呢一間懷舊為主題的餐廳!好好奇想去呢一間日頭係茶餐廳,而夜晚就係打邊爐的!由門口至店舖內裏的環境都係以80年代懷舊主題,設計成一個懷舊戲院!由於很特色的關係,所以就長期都爆滿!今次我好醒目,預早幾日打電話預約,因為一來預早預約又唔洗等咁耐,二來係會送上鮑魚雞煲!勁正啊!勁吸引!雞煲,上枱己經聞到雞煲味,惹味醬汁配嫩滑雞肉,配菜洋蔥蒜頭又多,非常足料,一D都唔Hea!食完雞煲就換左個湯底打邊爐!我叫左個招牌特濃沙嗲湯底!味道果然夠晒濃郁美味!餐前仲有送上小食炸燒賣同炸魚旦!都好食,好彈牙!海鮮什錦拼盤:廣島蠔,蝦,花甲,帆立貝,鯇魚片!勁新鮮,好彈牙!仲有肥牛,響鈴,魷魚,牛柏葉,炸魚皮,時菜....要讚一讚D肥牛,比起出面打邊爐任食的肥牛?呢到好好多,真係唔錯,仲好有牛味!埋單時,店員仲好好咁話食埋甜品先走吧!我個刻呆左,咁好既,仲有甜品送甜品就係雜果涼粉紅豆冰唔會太甜,好好味
好好奇想去
呢一間日頭係茶餐廳,而夜晚就係打邊爐的!
由於很特色的關係,所以就長期都爆滿!
今次我好醒目,預早幾日打電話預約,
因為一來預早預約又唔洗等咁耐,
二來係會送上鮑魚雞煲!勁正啊!勁吸引!
餐前仲有送上小食炸燒賣同炸魚旦!都好食,好彈牙!
仲有肥牛,響鈴,魷魚,牛柏葉,炸魚皮,時菜....
甜品就係雜果涼粉紅豆冰
唔會太甜,好好味