2022-05-10
今日落雨想搵個舒舒服服既地方飲茶,所以行左去禮記🤍 一坐低就叫左個signature 玫瑰荔枝茶,暖粒粒簡直save my life! 又有玫瑰荔枝果茶嘅香氣,真係好舒服😌 超推薦呢個茶。我自己好鐘意食點心,見到有個黑魚子帶子燒賣王即刻叫左,感覺好特別同奢華!帶子晶瑩剔透好好味😋 粒粒燒賣都大大粒,好夠飽。 之後我叫咗一個紅菜頭松露野菌餃,呢個都係坊間比較小見既菜式,松露味香,野菌好食!兩個點心都各有千秋❤️ 最後,叫埋我飲茶一定會食嘅雪山叉燒包,入口即溶,熱辣辣!甜甜地,勁好食😋 我成日都想推薦外國既朋友黎香港一定要食! 簡直係平民美食hahaha 本身想叫多個甜品,但因為實在太飽都食唔落了就等下次先啦:)想講埋d staff都好helpful 有禮貌!今餐食得好舒服。