2011-04-21
接朋友電話問我知唔知秘密花園在那裡, 第一時間回答佢: 去睇戲呀?原來是約食 LUNCH , 話試新餐廳 , 本人多數在公司 LUNCH , 好少落街食, 朋友話在我公司附近, 聽個名好得意 , 但想極都知唔在那裡 , 點知去到門口才知以往經常行過 , 原本是一小型私人樓宇之售樓處, 絕對不起眼的位置 . 以位置來說, 就真係好配佢個名~~ 秘密花園 以往這裡人流不算多, 而且加上在街頭果間 X 仔米線 (勁多人果間) , 真佩服老闆在這裡開鋪, 不過 可能是有實力就唔怕 , 當天離遠見到秘密花園門口已經有 10 多人等位了 , 抱住試試的入去, 真好 彩有一張2人枱剛結賬 , 門外的人原來都是等大枱 , 估唔到都幾好生意喎 餐廳內面積不大, 食物種類都不多, 當天SET LUNCH 有五款供選擇 , 平均 40 多元算OK啦 點左個黑椒牛柳粒煙斗粉 第一印象 : 賣相OK, 份量亦足 第二印象 : 入口味道剛剛好, 有黑椒味但又唔太濃 比較失敗是唔夠熱 飲品比較特別 , 除了普通的奶茶咖啡之類, 仲有"玫瑰柑桔綠茶" 試過OK
點左個黑椒牛柳粒煙斗粉
第一印象 : 賣相OK, 份量亦足
第二印象 : 入口味道剛剛好, 有黑椒味但又唔太濃
比較失敗是唔夠熱
飲品比較特別 , 除了普通的奶茶咖啡之類, 仲有"玫瑰柑桔綠茶" 試過OK喎 , 但見到待應取了兩壺
花茶到間離枱 , 好吸引呀, 即時埋怨點解自己唔看清楚唔識ORDER呀, 唔緊要, 下次再試 ~~