2022-07-17
燒魂講起燒魂,差不多10年前食過一次,係我哋嘅畢業聚餐,我淨係記得間餐廳嘅名,今日再嚟到餐廳係成個裝修好似唔同咗,不過身邊仲係讀書嘅同學仔☺️平日燒魂放題$308一位,汽水🥤清酒🍶任飲,除咗燒肉任食之外,仲有刺身、壽司🍣、炸物🍤、小食、熟食,不過我覺得燒肉🥩相對比較出色,佢嘅牛肉🐮、豬肉🐷、雞肉🐤質素都好高,和牛肉🐮質鬆軟,牛味好香,而且有唔同口味,每一款都好值得試,牛舌同一口牛最吸引我,骰仔豚肉🐷肥瘦層次分明,一啖一口,薑汁皮蛋貢丸第一次見,咬開真係見到有皮蛋粒,食落有少少🤏薑味,真係好特別,川辣🌶牛丸真係好夠辣,燒完之後更加彈牙,牛味仲好出添!!我覺得有菠蘿燒勁開心,又香又甜又好吃😋壽司🍣款式唔算好多,七味燒三文魚壽司、火炙醬燒蟹棒壽司、忌廉芝士鰻魚壽司都幾好,細細舊岩哂我🍣整體來說食物質素不錯,希望下次嚟食唔會係10年之後啦🤣
整體來說食物質素不錯,希望下次嚟食唔會係10年之後啦🤣