2018-11-05 65 瀏覽
之前上網見到facebook啲人瘋狂介紹呢間新開既日式放題, 焦點係可以食足五個半鐘和主打高質食材,睇完覺得幾吸引,就即刻打去預訂左二個位。 門口有兩盞大燈籠,真係夠曬霸氣, 唔使講一睇就知道係食日式野啦。雨傘掛在天花板幾有特色, 顏色花紋都比較精美細緻。 地方大和比較舒適闊落, 晚飯時段人山人海,建議大家食前要預先預約呀。頭盤每人一份松葉蟹,生蠔,牡丹蝦,魚生和吞拿魚腩。 松葉蟹肉多鮮甜,生蠔好creamy, 牡丹蝦非常爽甜, 魚生和吞拿魚腩夠晒肥美。味噌甲羅燒其實即係燒松葉蟹膏蓋, 蟹味濃郁,蟹膏份量多,再配少量蟹肉,十分惹味。蟹膏連埋米通一齊食,又變咗另一番風味, 感覺冇咁漏。呢度特別地可以食埋石頭燒, 我就揀咗安格斯肉眼扒黎燒, 牛肉肥瘦比例適中,顏色鮮豔, 食落口非常有口感。籠仔蒸法國活藍青口用個木盒來清蒸, 感覺新奇新鮮,青口比較鮮嫩, 無腥味之餘仲一粒沙都無。火焰三點盛當中有火焰三文魚,飛彈牛和鮮帶子。 呢個組合幾特別,侍應送到埋嚟會用火槍燒一燒個碟底部從而著火, 令到壽司可以保溫和增加新鮮感。呢度竟然有得食三文魚子壽司和雞泡魚乾, 平時單點都唔平,呢度仲可以任食, 食多

味噌甲羅燒

籠仔蒸法國活藍青口

火焰三點盛

呢度竟然有得食三文魚子壽司和雞泡魚乾, 平時單點都唔平,呢度仲可以任食, 食多幾次真係補番數。 如果飽飽哋唔想食鰻魚壽司,食個鰻魚串都係一個唔錯嘅選擇。 海膽手捲又點少得叫呢, 夠曬鮮甜而冇腥味,食咗咁多嘢真係飽到一個點

雙重芒果脆脆杯

最後梗係叫個甜品食啦,每人限定一個。 我就揀咗芒果脆脆杯,d脆脆真係夠晒香脆, 芒果鮮甜,再混合埋忌廉, 食完真係大滿足。😉😉😉

餐牌都幾有特色, 當中好多都係日文字,感覺簡單和富有新鮮感。

2018-10-26