2018-12-10 948 瀏覽
今晚兩公婆去左元朗鮮道樂食放題,聽朋友仔講質素唔錯,於是慕名前來~~餐牌似一份報紙,入面有好多款式食物任意order,但未開始order食物前,侍應同我地講有一次性頭盤上桌首先有大吞拿魚腩刺身及赤貝,食第一口,呑拿魚腩入口即溶,而赤貝好鮮味及爽甜籠仔蒸大蜆,熱辣辣好鮮味岩石燒黑毛豬五花腩黑毛豬腩唔靱,加少少鹽上面,已好夠味味噌甲羅燒(燒松葉蟹蓋),好野味,配埋窩巴食,味道好夾。珍寶黃金蠔,燒得啱啱好,唔乾身,芝士好味蟹味噌松葉蟹肉釜飯,飯有味噌湯味,好入味,內有蟹肉、香菇,有大約兩碗飯份量,好食食完一次性頭盤,開始自己order任食,我地order生蠔,夠新鮮,creamy ,食左好多轉海膽手卷,飯微暖、紫菜夠脆,海膽新鮮飲品任飲最後食甜品(一人order一份),雙重芒果脆脆杯,內有芒果、粟米片加忌亷,都幾得意,味道唔錯。朋友仔真係冇介紹錯,依間放題質素好高
首先有大吞拿魚腩刺身及赤貝,食第一口,呑拿魚腩入口即溶
,而赤貝好鮮味及爽甜
籠仔蒸大蜆,熱辣辣好鮮味
岩石燒黑毛豬五花腩
黑毛豬腩唔靱,加少少鹽上面,已好夠味
味噌甲羅燒(燒松葉蟹蓋),好野味,配埋窩巴食,味道好夾。
珍寶黃金蠔,燒得啱啱好,唔乾身,芝士好味
海膽手卷,飯微暖、紫菜夠脆,海膽新鮮
飲品任飲

朋友仔真係冇介紹錯,依間放題質素好高

2018-12-10
2018-12-07 609 瀏覽
好友生日將至, 特別相約她來元朗, 吃這家豪華的放題, 平日晚上也要$588, 確不便宜, 但見海鮮都幾多, 我倆又喜歡海鮮, 就來一試慶祝一下吧。有些一次性頭盤是限量送出的, 有海鮮、岩石燒肉等, 還有一個釜飯, 還好沒來, 肚子實在沒容量吃飯吧。大吞拿魚腩刺身: 咬下去比較多筋。波士頓龍蝦(半隻): 是熟的冷盤來, 半隻都幾有份量, 不會太細隻, 還可以剝開龍蝦鉗吃鉗肉, 味道幾鮮。活赤貝刺身: 爽口, 有活貝的鮮味。鮮帶子刺身/ 北寄貝刺身: 北寄貝有點薄, 帶子厚肉鮮味。生蠔: 分日本和法國兩款, 可以無限添加的, 是晚所吃的生蠔比較creamy, 而我喜歡爽身的, 所以無再加。岩石燒安格斯牛小排 / 岩石燒黑豬毛五花腩: 用上少少鹽調味, 放在石板上烤熟, 感覺不易燶, 易控制, 肉熟得也平均。味噌甲羅燒: 值得一讚, 味道沒有太鹹, 把蟹肉蟹膏撈勻放在脆米上, 味道口感也不錯。籠仔蒸活海鮮: 應該是蚌仔來的, 味道的確好鮮甜, 熟度也控制得好。貓山王炸彈: 新鮮炸起的脆波, 貓山王的榴槤味道幾香, 有點流心效果, 喜歡榴槤的朋友一定要試試。蒲燒鰻魚串: 肉質肥美, 味道濃郁

大吞拿魚腩刺身: 咬下去比較多筋。
活赤貝刺身: 爽口, 有活貝的鮮味。
鮮帶子刺身/ 北寄貝刺身: 北寄貝有點薄, 帶子厚肉鮮味。

蒲燒鰻魚串: 肉質肥美, 味道濃郁。
燒雞泡魚乾: 口感煙煙韌韌甜甜, 幾有水準, 是不錯的小食。

清酒煮大蜆: 蜆不算太大, 沒有煮得太熟, 仍有嫩嫩的口感, 但清酒酒味太濃, 有點苦, 酒煮耐一點揮發多點酒味會更好。

秋葵炒雜菜: 秋葵不見了蹤影, 餘下炒雜菜, 份量和醬汁都有點多, 醬汁偏甜的。
蒜香牛舌片: 好大碟, 建議份量減半或更少, 食放題一定想試多些東西, 吃不完就浪費, 牛舌薄薄嫩嫩的, 也不錯。
西京燒銀鱈魚: 和在高級日本料理店吃到的, 味道一樣的好, 銀鱈魚滑滑甜甜的, 我喜歡。

洋風香草燒羊架: 竟然有兩件, 像西餐的主菜, 我們嚇一跳, 入口覺得有點太多鹽, 羊有點肥美, 不太羶。

大蜆味噌湯: 剛才的清酒湯喝不到, 這個就可補償了, 感覺是靚味噌, 香而不死鹹, 鹹度輕, 也有幾顆大蜆可吃。

雙重芒果脆脆杯/ 3.6牛乳奶凍: 每人限量選一款甜品, 份量也是十分大, 芒果脆脆中的芒果甜中帶酸, 底下的脆脆已淋了, 比較多cream, 牛乳奶凍偏甜。
日本梅子果酒: 原以為一樽是一支, 原來是一瓶, 看樣子就知有料到了, 果然酒味頗濃, 梅子味也濃, 所以也易入口, 蠻特別的酒。

今晚和朋友聊了很多, 吃了很多, 不像一般放題店, 這裡坐得舒適, 顧客數量也不多, 店員可以好照顧每一枱客, 也沒有漏單的情況, 酒的款式蠻多, 如果喜歡喝酒、吃刺身、生蠔等, 很快可以回本了。建議食物份量小一點, 比較可以吃多點款式又不浪費。
  • 大蜆味噌湯
  • 西京燒銀鱈魚
  • 燒雞泡魚乾
  • 籠仔蒸活海鮮
  • 貓山王炸彈
2018-12-06 394 瀏覽
今日好友相聚,由你發板吧!先整份「鮮味新聞」睇下乜東東!成份號外咁得意,原來係餐牌,幾有心思會先order一次性的頭盤:*大吞拿魚腩刺生拼波士頓龍蝦🦞*籠仔蒸活海鮮*蟹味噌松葉蟹肉釜飯*岩石燒黑豬毛五花腩*味噌甲羅燒波士頓龍蝦肉質幾爽又有膏燒松葉蟹蓋,蟹膏好香濃岩石燒黑豬,肥瘦層次分明夠嫩滑食埋份松葉蟹肉釜飯大家都幾滿意放題當然要再食刺身、壽司、炸物、燒物,叫份梅酒享受下先三文魚、帶子刺身鮮甜,又厚切,滿足我口感少有地方食到咁大隻赤蝦刺身海膽手卷,海膽唔腥,紫菜超脆超大條蟹棒壽司,真棒,黑松露帶子壽司,黑松露很香炸榴槤很香榴槤味、芝士年糕帶少少咸拉到絲tim燒羊架幾淋,又好香玉子燒香濃蛋味帶少少甜店舖好有日式feel,掛滿和傘色彩繽紛食物、飲品質素,賣點重要係 無限時
今日好友相聚,由你發板吧!

會先order一次性的頭盤:
*大吞拿魚腩刺生拼波士頓龍蝦🦞
*籠仔蒸活海鮮
*蟹味噌松葉蟹肉釜飯
*岩石燒黑豬毛五花腩
*味噌甲羅燒

波士頓龍蝦肉質幾爽又有膏
頭盤

燒松葉蟹蓋,蟹膏好香濃
頭盤

岩石燒黑豬,肥瘦層次分明夠嫩滑
燒肉

食埋份松葉蟹肉釜飯大家都幾滿意

放題當然要再食刺身、壽司、炸物、燒物,叫份梅酒享受下先

三文魚、帶子刺身鮮甜,又厚切,滿足我口感

少有地方食到咁大隻赤蝦刺身
刺身

海膽手卷,海膽唔腥,紫菜超脆
海膽手卷

超大條蟹棒壽司,真棒
,黑松露帶子壽司,黑松露很香
卷物、壽司

炸榴槤很香榴槤味、芝士年糕帶少少咸拉到絲tim

炸物

燒羊架幾淋,又好香
羊架

玉子燒香濃蛋味帶少少甜
玉子燒

店舖好有日式feel,掛滿和傘色彩繽紛

食物、飲品質素
,賣點重要係 無限時
2018-12-03
燒肉
海膽手卷
卷物、壽司
炸物
羊架
玉子燒
2018-12-02 469 瀏覽
上網睇咗啲介紹,知道西菁街嘅鮮道樂喺一間高級放題,今日終於食到啦!雖然佢比起一般嘅放題黎講算係偏貴,但 食材同埋質素絕對係對得住價格。酒精類飲品已經好精彩,hoegaarden奇異果啤酒, 菊正宗清酒都有得揀! 另外日本蜜瓜味汽水都好好飲!每位食客預設嘅頭盤之一,都有大拖羅, 冇筋勁香魚油味入口即溶。 OMG, 香港要食到好食嘅大拖羅已經唔容易,仲要係放題到有得食,香港有邊間放題做得到呢?隔離嗰隻鮮赤貝,亦都非常新鮮爽口彈牙!切勿錯過。預設頭盤二, 岩燒安格斯牛小排,一睇就知靚牛。預設頭盤三,籠仔蒸海鮮,今晚係大蜆,有我手掌咁大隻!好鮮嫩。預設頭盤四,揀咗甲羅燒, 好香嘅蟹膏同蟹肉,呢唔係撈飯而係跟米通,好香脆可口,做佐酒小食一流!仲有法國同日本生蠔任食,蠔身好肥美呀!刺身壽司等等都係好高質素!連甜品都精美過人,絕不馬虎!由頭到尾都比人超高感官享受!成人每位$688, 由晏晝5點半開始至到11點,可以食足5.5小時! 仲有vip房可以book,可以一大班朋友坐多幾個鐘食咁高質嘅放題,人生一大享受!

預設頭盤二, 岩燒安格斯牛小排,一睇就知靚牛。

仲有法國同日本生蠔任食,蠔身好肥美呀!

刺身壽司等等都係好高質素!

連甜品都精美過人,絕不馬虎!由頭到尾都比人超高感官享受!
2018-11-29 384 瀏覽
無意之間經過元朗掃街, 發現西菁街新開左一間放題,行埋去望一望餐牌,發現一位嘅放題竟然要688/位,雖然新開業只需488/位,以我食放題嘅專業角度嚟睇都算係偏貴,但係價錢絕對唔能夠反映全部事實, 忙一忙餐牌發現全部頂級食材,而且仲有好多特色嘅日式食物, 感覺絕對係貴得有道理,所以就二話不說立即埋去體驗一番。未入去之前首先介紹下佢嘅裝修, 非常有日本嘅風情,門口掛住好多燈籠仔,似足日本大江戶時代,入到去店入邊, 天花板掛住七彩顏色嘅紙雨傘,非常有品味,並座位以卡位為主,已原木色作為主調,非常舒服。未食主菜先黎嘗嘗飲品,菊正宗嘅清酒簡直係食日本菜不二之選,佢嘅清酒用冰鎮着配合埋佢一套餐具都一個花系,感覺美觀特色嘅啤酒特飲亦都係非常搶眼,菠蘿味既Corona 、奇異果味嘅Hoegaarden!本人真係第一次飲,估唔到出奇咁夾未開始點任何食物之前,餐廳基本上已經設好頭盤俾你選擇,第一個頭盤包括有三文魚刺身、松葉蟹腳、法國生蠔及我最愛嘅大拖羅刺身,基本上淨係睇佢嘅賣相已經覺得值回票價,同去日式嘅頂級餐廳完全有過之而無不及。首先淨係食佢嘅厚切三文魚已經同平時食到嘅唔同,魚油豐富,法國生蠔雖然未知什
首先淨係食佢嘅厚切三文魚已經同平時食到嘅唔同,魚油豐富,法國生蠔雖然未知什麼品種,但係食到好濃郁嘅海水鮮甜味道,食完之後仲有After Taste殘留口腔認真就滋味,松葉蟹腳更加係一大精彩之處, 味道極鮮甜而且蟹味濃郁,更重要嘅係可以無限encore蟹腳,食到非常治癒。而最後大拖羅更加可以話係入口即溶,拖羅嘅油脂非常豐富,食完之後滿口拖羅香味
新鮮嘅海鮮唔需要特別加工,簡單嘅蒸煮工序已經食到佢嘅鮮甜味美,呢個籠仔蒸大蜆簡直係冇得頂,大蜆係非常巨大,而且入口鮮甜,咬開係爆汁

牡丹蝦刺身一直係我最愛,牡丹蝦刺身夠爽口彈牙

味噌甲羅燒呢款一般在居酒屋先有嘅食物竟然會喺度出現,用松葉蟹蓋裝住蟹膏,放喺米通上邊品嚐簡直係人生一大樂事,雖然入邊加入奄春蛋,但係就反而令佢更加香口。

最後係岩石燒,揀咗安格斯肉眼扒同埋黑毛豬扒,自己親自烹調放岩石上邊燒真係別有一番風味,岩石嘅溫度平均燒出嚟嘅肉特別好味。
講到呢度原來我只係啱啱完成左佢嘅頭盤特定菜式真正嘅自選放題食物而家先至開始
任食嘅法國生蠔非常肥美,大隻而且入口creamy,食完仲有After taste,鍾意食生蠔嘅人一定回本。

蟹味增原隻鮑魚釜飯
雖然呢個係日式嘅製作,但係感覺就非常似香港嘅煲仔飯,因為佢整完之後個底係會有飯焦,而飯入邊加入左大大隻鮑魚,賣相好夠飯香而且粒粒分明

鹽燒三文魚魚胶, 一睇就知係用好大條嘅三文魚既魚頭,外皮燒到外脆而肉質juicy,食落充滿骨膠原。呢一個魚頭真係要四個人先食得晒
刺身有幾新鮮,睇相就知,不用多說
壽司精美致極

天婦羅大蝦用好大嘅蝦製作而成

雙重芒果脆脆杯, 白色嘅係軟滑嘅忌廉,入邊係非常豐盛嘅芒果,食得非常滿足
2018-10-29
元朗最近多了不同類型的特色食肆今天朋友邀請我一同到位於元朗大馬路附近開了不到半年的鮮道樂去吃酒店式高級日本放題。佢門面頗為光鮮,座位非常闊落,俾我們輕輕鬆鬆咁食一餐。入到去店員為我們介紹以為我們準備了每日一份頭盤。首先我們選擇了龍蝦配大舌拿魚腩刺身。龍蝦非常大隻爽口彈牙有非常多龍蝦膏,非常不錯。大舌拿魚腩真係非常之大件厚切,滿怖油脂入口即溶,高成本之選。另外為我們準備左籠仔蒸活海鮮-原隻貝類。隻隻爽口彈牙,新鮮大隻,裡面洗得乾淨冇沙,鮮味之選。跟着我哋食岩石燒安格斯牛小排,同埋岩石燒黑豬毛五花腩。估唔到食放題都食到高級餐廳先有嘅岩石燒,肉類高質素,高檔之選。呢度我們吃了味噌甲羅燒,淡淡口感濃厚嘅蟹肉配以精選嘅配料,蟹控之選。之後仲預備了係日本都可以食到嘅蟹味噌松葉蟹肉釜飯,直頭友去咗道頓堀嘅感覺啊,愛大阪之選。食完每人一份嘅頭盤已經有大半滿足了,當然唔少得要叫佢嘅刺身同埋生蠔啦。原來係佢嘅刺身同之前嘅頭盤一樣咁高質素,件件都係後設同埋鮮甜美味。生蠔方面,店員預備了法國生蠔比客人,洗得好乾淨無沙。另外,最重要係任叫任食,好過去酒店排隊攞生蠔,正!另外佢既壽司都唔差的,有舌拿魚腩,三文魚子

龍蝦,大吞拿魚腩刺身

甲羅燒

釜飯

食完每人一份嘅頭盤已經有大半滿足了,當然唔少得要叫佢嘅刺身同埋生蠔啦。原來係佢嘅刺身同之前嘅頭盤一樣咁高質素,件件都係後設同埋鮮甜美味。生蠔方面,店員預備了法國生蠔比客人,洗得好乾淨無沙。另外,最重要係任叫任食,好過去酒店排隊攞生蠔,正!另外佢既壽司都唔差的,有舌拿魚腩,三文魚子,蟹棒,飛魚子等等,即叫即做。
各種刺身

法國生蠔
各種壽司
佢地仲有不同類型嘅串燒同埋燒物熱辣辣非常美味。特別推介有有牛味又有口感嘅牛舌。除此以外我地仲叫咗各種一品料理,特別推介熱辣辣又足料嘅味噌湯。
各種料理

最後就叫左佢哋嘅甜品,非常之大份,令每一個人都攬住個肚走。質素非常之高又滿足的一餐。
甜品
各種壽司
各種料理
甜品
2019-01-06 36 瀏覽
之前食過幾次㗎啦 因為玩過人像咖啡 啲朋友親戚兄弟姊妹成日叫我哋同佢去 咁今日約埋呀妹又去, 佢之前自己都係咁㗎啦, 嗰度都幾好坐, 咁我哋去嗰度食緊飯傾下計 佢食咗個吉列豬扒都覺得幾滿意,ookk咁,又無咩好讚又無咩好彈🥂而 馬騮王食咗個拉麵, 佢地用幼身嘅拉麵, 馬騮皇又幾讚賞喎, 把口咁唔錯,麵香味都幾吸引, 搞到我忍唔住偷膽食, 我今日真係幾特別而且都幾有咬勁😍主角梗係我小東邪,叫嘅食物啦🤭我上次呢話見到畀妹妹食嗰個呢,壽司撘烏冬好想試㗎嘛, 今次嚟嘅主要嘅目的呢就係試呢樣嘢囉,不過我如果又飯又烏冬,感覺覺得好飽,怕怕!所以我改為食下一個選項 ,刺身撘碗飯,因為都係想試過海膽啫, 不過個海膽冇令人失望波~ 最少我冇🤫。 其他嘢都不覺不失,勝著夠凍,下面冰塊夠多👍🏻 保持到“鮮道“~ 但係唔有有太大嘅驚喜, 因為如果刺身唔係真正超級突出,我嘅主角都只會係“畫沙b加醬油“😂😂😂, 但係都要感覺佢鮮唔鮮嘅🤭 講番海膽比我預期中呢就好少少, 雖然未去到一個好頂級嘅level, 但係咁嘅價錢咁嘅午餐佢唔腥,我都覺得好好啦,而且唔會散到好難挾,啱我嘅,會再去💖💋
主角梗係我小東邪,叫嘅食物啦🤭
不過我如果又飯又烏冬,感覺覺得好飽,怕怕!
所以我改為食下一個選項 ,刺身撘碗飯,
2019-01-03 53 瀏覽
成日係網上見到元朗一間放題好多人讚好,今個星期六終於訂到位,元朗人當然要親身試吓啦!位於富達廣場地下,裝修頗有日式風格!每人會有一份限定頭盤揀左大拖刺身,大拖入口即溶,魚油味香!龍蝦🦞半只,蝦肉爽口彈牙!重本任叫法國生蠔、日本生蠔,生蠔肥美,海水味比較淡,兩款都比較容易入口,正!回本之選!岩石燒安格斯牛小排,牛味重,網紋靚!甲羅燒,蟹膏味道香濃,加上米通後食落無咁肥👍!三文魚好肥美,帶子、赤蝦刺身亦鮮甜甘香!蟹籽、三文魚籽壽司足料!燒牛舌心,厚燒,燒物足料之餘亦係即叫即燒,水準很高!甜品🍮牛乳奶凍好滑!極力推薦!飲品性價比好高,日本汽水,corona mix 菠蘿,果味香濃,生啤500ml出去飲都幾十蚊杯,飲酒都回本吧!餐廳標榜5.5小時任食之餘,每份食物都好足料,價錢雖然不算平,但食物質素都有保證既!
位於富達廣場地下,裝修頗有日式風格!

每人會有一份限定頭盤

岩石燒安格斯牛小排,牛味重,網紋靚!

甲羅燒,蟹膏味道香濃,加上米通後食落無咁肥👍!
三文魚好肥美,帶子、赤蝦刺身亦鮮甜甘香!

蟹籽、三文魚籽壽司足料!

燒牛舌心,厚燒,燒物足料之餘亦係即叫即燒,水準很高!

甜品🍮牛乳奶凍好滑!極力推薦!

2019-01-01 40 瀏覽
上網見到好多元朗人議論紛紛咁討論一間放題,所以今日決心一試~店舖位置方便~附近食肆也有很多~剛好來的時候接近聖誕~門囗也有聖誕裝飾~先睇睇食物紙~頭一頁已經好吸引~第一道是牡丹蝦刺身,大吞拿魚腩刺身~籠仔蒸活海鮮~大隻鮮甜~味噌甲羅燒~非常重口味~個人覺得還是配白飯好~日本蠔~新鮮~蠔身飽滿~燒鰻魚~鰻魚也算厚身~蟹子沙律~炸物揀左雞軟骨~非常脆口~平時我好小飲啤酒~今日又見到 好 hoegaarden加奇異果~入囗都有微微既奇異果味~貓山王炸彈~外面非常脆~好濃郁既貓山王肉~甜品我選擇左我最喜愛既咖啡~可以比相店員整一柸印有自己既相的咖啡,但我還是喜歡簡單~食左3個鐘~亦有點多幾轉刺身~壽司~雖然食物種類沒有其他放題店多~但我相信是貴精不貴多~食物質素高~值得一試的~
店舖位置方便~附近食肆也有很多~

剛好來的時候接近聖誕~門囗也有聖誕裝飾~

先睇睇食物紙~頭一頁已經好吸引~

第一道是牡丹蝦刺身,大吞拿魚腩刺身~

籠仔蒸活海鮮~大隻鮮甜~

味噌甲羅燒~非常重口味~個人覺得還是配白飯好~

日本蠔~新鮮~蠔身飽滿~

燒鰻魚~鰻魚也算厚身~

蟹子沙律~

炸物揀左雞軟骨~非常脆口~

貓山王炸彈~外面非常脆~好濃郁既貓山王肉~

2018-12-18
冇咩特別好久因為我只係飲咗一堆人像印刷㗎啡但係我就覺得好夾喎口味🤭 , 因為去之前約咗朋友仔飲茶,肚仔已經“隊“得飽飲,六大两細廿幾碟点心,嘩~~ 但係約咗人哋啲嘢朋友佢又咁啱想去鮮道樂, 咁就去諗住飲杯嘢啦, 但係咁啱佢有新嘢加咗落午餐餐牌, 食到飽飽嘅馬騮居然仲可以嗌一碗叉燒麵, 你話賣相吸唔吸引, 我懷著十個月嘅肚仔都食咗一塊叉燒, 仍然覺得好味🤭 而且我哋見到隔離枱嗰個壽司定食非常吸引誘開單又大蝦引到我非常之想食但係實在太飽啦我下次食完先再同大家分享啦🤭不過我哋有個朋友仔就叫咗嚟食, 我問佢海膽得唔得呀, 佢又話ok喎! 下次食咗先同大家分享人像咖啡好好玩, 記得快啲影相呀,若果唔係啲 泡沫 閂咗~就影唔到我哋個靚樣呀

2018-12-27 31 瀏覽
元朗有新放題,睇餐牌選擇幾多,價錢要五百幾蚊一位?一於試下佢值唔值!一坐低每位有以下一份既頭盤蟹腳,龍蝦身,肉質厚實不過冇咸鮮。龍蝦鉗好少少,有咸鮮,多肉。蝦,正正常常。吞拿魚腩,有啲筋。頭盤二: 珍寶帶子肉質剛好,大隻得尼鮮甜👍🏻頭盤三: 甲羅燒食完濟左3分1,加米餅感覺上會冇咁流。個人尼講,唔喜歡呢樣。頭盤四: 小牛排🥩肉好軟,有油香,唔錯。放題任食👇🏻蠔都有兩款,前-日本溫室蠔,後-法國蠔。蠔幾新鮮,除左之後叫個啲有啲黑之外。日本蠔較creamy,法國蠔比較岩放題食。海膽手卷既海膽新鮮之餘去到尾都仲有,幾happy 🤗劍魚腩三文魚籽壽司,雖然而家唔少放題都有得叫,不過鮮道樂新鮮好食好多👍🏻火炙類火炙三文魚好鬆化。呢個有爐既組合原來比單點好食好多!最讚既係酒都任飲!而且唔會比垃圾客人飲👍🏻不過呢個清酒煮蜆有啲差,冇鮮味,多沙。甜品,3.6牛乳布甸沒有奶味,好重魚膠粉😨總括而言,對得住價錢,高質放題,會再回來。
一坐低每位有以下一份既頭盤
蝦,正正常常。
吞拿魚腩,有啲筋。
頭盤二: 珍寶帶子
肉質剛好,大隻得尼鮮甜👍🏻
頭盤三: 甲羅燒
食完濟左3分1,加米餅感覺上會冇咁流。
個人尼講,唔喜歡呢樣。
頭盤四: 小牛排🥩
肉好軟,有油香,唔錯。
放題任食👇🏻
蠔都有兩款,前-日本溫室蠔,後-法國蠔。
蠔幾新鮮,除左之後叫個啲有啲黑之外。
日本蠔較creamy,法國蠔比較岩放題食。
海膽手卷既海膽新鮮之餘去到尾都仲有,幾happy 🤗
劍魚腩
火炙類
火炙三文魚好鬆化。呢個有爐既組合原來比單點好食好多!
最讚既係酒都任飲!而且唔會比垃圾客人飲👍🏻
不過呢個清酒煮蜆有啲差,冇鮮味,多沙。
甜品,3.6牛乳布甸
沒有奶味,好重魚膠粉😨
總括而言,對得住價錢,高質放題,會再回來。

2018-12-25 27 瀏覽
鮮道樂每個客人都可以有一次性頭盤,包括一份拖羅再配波士頓龍蝦半隻或牡丹蝦刺身或活赤貝刺身,一份籠仔蒸海鮮,一份蟹味噌松葉蟹肉釡飯,一份岩石燒安格斯牛小排或黑毛豬五花腩,一份味噌甲羅燒或珍寶黃金蠔,真係睇到都已經覺得個頭盤好豐富呀凍食龍蝦我就麻麻地,不過咁食都唔錯嘅籠仔海鮮係大蜆,我同男朋友2個人食就會夾埋一份上,今次食蒸海鮮都係第一次,感覺好健康蟹味噌松葉蟹肉釡飯入面都算多蟹肉,不過我就唔多鐘意食飯嘅,飯都係留返比男朋友食啦岩石燒安格斯牛小排(上) 岩石燒黑毛豬五花腩(下)珍寶黃金蠔真係金黃色架赤蝦刺身大大隻,一隻等於2隻大甜蝦法國生蠔肉質好厚身,食落一D 都唔腥,係我食過咁多生蠔入面其中一間少有的高質素熟食都有好多選擇仲有精美甜品一人限叫一款2個人個胃容量有限,都未試得晒所有野就已經飽左,下次一於再同朋友黎食過先

凍食龍蝦我就麻麻地,不過咁食都唔錯嘅

岩石燒安格斯牛小排(上) 岩石燒黑毛豬五花腩(下)

珍寶黃金蠔真係金黃色架

赤蝦刺身大大隻,一隻等於2隻大甜蝦

熟食都有好多選擇
仲有精美甜品一人限叫一款

2018-12-25
2018-12-23 33 瀏覽
上半場同好友深圳遊,天黑前到深圳灣坐B1反香港,又平又快又方便,貶下眼就到左元朗,仲有充足時間嘆個高質放題~$588一位既高價位放題真係好想試試,難得兩個一齊放假出街食飯貴d都無所謂啦,一於試下~呢個放題除左任食既項目,仲包五款一次性既食物~味增甲羅燒甘甜既蟹膏蟹肉,連旁邊付上既窩巴一齊食,脆卜卜又有咸香~籠仔蒸活海鮮大大隻既貴妃蚬,肉大飽滿,鮮甜又juicy~ 大吞拿魚腩刺身肥美厚身,入口溶化,油脂好甘香~牡丹蝦刺身鮮甜爽口,有蝦膏~波士頓龍蝦肉嫩彈牙,啖啖肉,友人仲將甲羅燒既醬加上龍蝦肉度食,估唔到味道好夾~岩石燒安格斯牛小排牛小排雪花分佈平均,紋路清晰,牛味濃,又有油脂香,而且友人燒得熟度剛好,非常好食~岩石燒黑毛豬五花腩呢個味道亦好,口感嫩,但牛更好吃~蟹味增松葉蟹肉釡飯刺身淨睇外表已知不是普貨色,一般放題一定沒有的質素,味道鮮甜,肉身厚,肥美~生蠔也是任食的!有法國蠔同日本蠔選擇,我同友人都喜歡日本蠔,比較清新鮮甜~明太子雞翼漲卜卜,色水金黃,睛度爆燈~食落外皮香脆,肉餡飽滿,帶微微的香辣~食到咁上下飽點兩杯酒飲開心下~雖然都係任點,不過我地都易醉,所以只點兩杯share~燒