2024-07-11
𝔽𝕣𝕖𝕤𝕙 𝕒𝕟𝕕 𝕤𝕠𝕦𝕟𝕕, 𝕙𝕒𝕡𝕡𝕪 𝟛𝕣𝕕 𝕒𝕟𝕟𝕚𝕧𝕖𝕣𝕤𝕒𝕣𝕪 𝕥𝕠 𝕂𝕒𝕘𝕦𝕣𝕒🥳一訪再訪🚩,Kagura 既氣氛好舒服好和暖🤲🏽,但最喜歡既絕對係佢地既生蠔,肥美程度真係令人無法忘記😭,試過就知我無誇大。今次帶埋好飲得既朋友黎👻,拆餐勁既~來一份 signature 鐵盒燒生蠔🙇🏽♂️,由新鮮生蠔未開殼,到放入鐵盒燒焗☄️。燒好後香氣滿滿👃🏽,大隻到要分兩啖,飽滿肥美得要緊🤤;其中三隻加入拉克萊特芝士,超強拉絲效果💫,不過唔好影咁耐相呀🙉,芝士一冷卻就會影響口感。🦪Can Steamed Oyster | $240 / 6pcs🧀Raclette Cheese | +$43 / 3pcs睇住師傅處理和牛卡爾帕喬好有新鮮感✨,係和牛上加上唔同調味,配合紫洋蔥🧅一齊食,非常開胃😋。🐃Japanese Beef Carpaccio | $148第一次食山芋明太子鐵板燒,賣相有d出乎意料🖐🏽,將蛋拌勻🥚,口感特別,清晰食到山芋味道♒️。🍳Mentaiko and Yam Teppanyaki | $78另一款都係第一次點既白姜醋鯖魚昆布卷,本身怕鯖魚會好腥🌞;但配埋姜、蔥、昆布後
另一款都係第一次點既白姜醋鯖魚昆布卷,本身怕鯖魚會好腥🌞;但配埋姜、蔥、昆布後,點少少醬油,又唔腥又和諧🤝🏽,值得試試。
🐠Marinade Mackerel Pickled Ginger Rolls | $98
食日本料理又點可以唔 order 串燒🍢,飲 sake 食串燒咁襯🎏~我地嗌左1️⃣自家製肉丸🐣,拌左雞軟骨好有咬口,點生雞蛋🥚不得了;2️⃣牡蠣五花肉卷🐖,咬起來完全唔膩;3️⃣雞肝串燒🔸,燒得好香好入味。
🍖Homemade Meatball | $38
🐽Pork Belly with Oyster | $38
🐓Chicken Liver | $38
最後仲追加左一份明太子芝士玉子燒,估唔到份量咁大😮,熟度岩岩好🤙🏽。玉子燒裡面既明太子同芝士比例剛好,明太子既鮮味夠出,邪惡芝士又拉到絲🫦。
🥚Japanese Omelette with Cod Roe & Cheese | $108
餐廳踏入3️⃣週年🍾,呢兩個月有幾款酒都有 discount,我地毫不猶豫點左成支sake🧜🏽♀️,成晚邊食邊飲邊傾計好舒暢🎆。食到8成後,店員突然打鼓🥁,每位客人派一杯 sake🐚,最後一齊乾杯呢下好 chill,感覺對了🤩!
🍶山之壽 Sake | $340