2019-07-17 113 瀏覽
最鍾意食燒肉嘅我竟然唔知道佐敦開咗間日式燒肉店 - 和匠日式燒肉店門面裝潢都好有日式格調, 彷如置身於日本一樣!餐廳牌上既選擇幾多,我地嗌咗個580嘅牛魔再現套餐。佢有提供三款味道嘅醬汁,包括柚子汁、自家製燒肉汁、芝麻醬, 啱晒唔同需要嘅客人。日本安曇野豆腐沙律豆腐好滑嫩,配埋芝麻醬和新鮮嘅沙律菜,爽脆又清新,非常開胃!美國 Prime 牛小排 色澤紅潤,而且油脂分佈平均,可以睇到清晰嘅雪花紋,入口肉味濃郁,有嚼口又油香四溢!美國 Prime 牛角切 牛角切牛味好香,食落啖啖肉汁,食完後仲有陣陣嘅餘香,非常推薦!牛肉粒 店員好好的教咗我哋要用快炒去燒,果然最後煮得啱啱好,有咬口得黎又不失嫩滑!黑松露帆立貝帆立貝好大隻同厚肉,上面舖上咗邪惡嘅黑松露、蒜蓉醬同牛油,食落好juicy,而且好嫩滑入味!蒲燒鰻魚飯魚皮燒得剛剛,再涮上蒲燒汁,魚肉口感嫩滑無半點刺,甜咸適中且入味, 配埋用咗珍珠米嘅飯,粒粒分明,味道啱啱好!

餐廳牌上既選擇幾多,我地嗌咗個580嘅牛魔再現套餐。

日本安曇野豆腐沙律

美國 Prime 牛小排