2022-06-07 83 瀏覽
登龍街出名是食街, 今晚來食牛迷必到的sᴛᴇᴀᴋ ʙᴀʀ, 黑色的店面帶點型格, 除了主菜、定食還有小食我們點了吉列炸牛扒 套餐已配了前菜、沙律及飯, 飯面有飯素兩個套餐上桌前石爐上有一塊牛油, 店員建議預熱五分鐘後, 將肉每邊煎烤30秒麵衣酥脆金黃、牛肉鮮嫩內裏粉紅, 只需用石爐輕輕燒牛扒兩面便可, 餐廳把牛肉大約炸到三成熟, 可以自行透過石爐, 將牛扒煎到自己喜愛的熟度, 肉味濃郁、非常juicy, 必食推介👍🏻石燒薄切牛肉套餐已配了前菜、沙律及飯可以食同玩, 自己燒又可過下Cooking Mama癮, 薄薄一片油脂分佈又平均, 有牛油香味, 嫩滑有肉汁配飯一流, 飯素令白飯增添風味, 更加開胃有醬汁、蒜鹽及炸蒜片, 配牛肉食味道層次更加豐富飲品🍹柚子梳打/蜜桃梳打有清爽透心涼的感覺餐廳大約只有十一張枱, 環境坐位寬躺, 設有數張卡座, 但燈光比較暗整體不錯, 服務態度親切有禮, 主動介紹餐牌

我們點了
吉列炸牛扒
套餐已配了前菜、沙律及飯, 飯面有飯素

石燒薄切牛肉
套餐已配了前菜、沙律及飯
有醬汁、蒜鹽及炸蒜片, 配牛肉食味道層次更加豐富

飲品🍹
柚子梳打/蜜桃梳打
有清爽透心涼的感覺

整體不錯, 服務態度親切有禮, 主動介紹餐牌