2018-06-26 201 瀏覽
雖然荃灣對我黎講有點遠,但荃灣區有好多好多美食,所以我還是會常常去的😁 今次食燒肉放題呀🤤 為左依一餐,午餐🥣只是食麥皮,要做足準備留肚子來大吃大喝-今次揀依間餐廳,都是因為它的人氣及朋友推介。 而且是網燒呢❗️加上地點很方便,位於荃新天地,食飽仲可以係有冷氣既地方行街街-放題menu 有幾款選擇 ,我地選擇左$288 都有成73 款食物可選! 限時100 分鐘We are ready 💪🏼-用平版電腦落單,方便又環保分類有:特選燒肉、燒肉、海鮮、燒野菜、沙律、前菜、泡菜.韓式涼拌、飯麵湯、特製甜品及冷飲-肉類方面:有牛肉、豬肉及日本雞肉燒肉有分燒汁、鹽燒、辛味蹭我們比較喜歡鹽燒,因為牛味會相對更濃牛肉都有很多款選擇喔有牛脊肉 、牛肋肉、牛胸腹肉、牛仔骨、牛舌等等。我們每款都點來試試,用料真的新鮮每款都很值得推介我們最愛的是❤️特選牛脊肉肉味濃郁,煙韌帶爽里脊肉厚薄適中,每塊都充滿咬口❤️極上厚切牛舌經烤過的厚切牛舌特別好吃喔,韌中帶爽❤️特選牛霜降迷利扒肉質相對較紮實、肉質含油花軟嫩❤️牛胸腹肉肉質較堅韌富彈性❤️秘製燒汁壺漬牛肋肉燒汁醃製入味,肉質軟腍鬆化,帶微微韌勁❤️日本產豬梅肉油脂分佈平均

放題menu 有幾款選擇 ,我地選擇左$288
都有成73 款食物可選! 限時100 分鐘
We are ready 💪🏼
用平版電腦落單,方便又環保
肉類方面:
有牛肉、豬肉及日本雞肉
燒肉有分燒汁、鹽燒、辛味蹭
我們比較喜歡鹽燒,因為牛味會相對更濃
牛肉都有很多款選擇喔
有牛脊肉 、牛肋肉、牛胸腹肉、牛仔骨、牛舌等等。

我們每款都點來試試,用料真的新鮮
每款都很值得推介
我們最愛的是
❤️特選牛脊肉

肉味濃郁,煙韌帶爽
里脊肉厚薄適中,每塊都充滿咬口
❤️極上厚切牛舌

經烤過的厚切牛舌特別好吃喔,韌中帶爽
❤️特選牛霜降迷利扒
肉質相對較紮實、肉質含油花軟嫩
❤️牛胸腹肉
肉質較堅韌富彈性
❤️秘製燒汁壺漬牛肋肉
燒汁醃製入味,肉質軟腍鬆化,帶微微韌勁
❤️日本產豬梅肉

油脂分佈平均,口感軟綿
海鮮方面

有牛油蒜蓉燒蠔、燒大蝦、鹽燒帆立貝、魷魚🦑

❤️燒蠔及帆立貝 真的很好吃。不用額外的調味,吃得出爽甜既味道
蔬菜方面:
吃了太多肉,要食蔬菜中和一下飽滯感
即使沙律也有多款選擇

❤️超級碗:羽衣甘藍雜果仁沙律
羽衣甘藍是公認的superfood , 質感比較爽口
加入健康香脆果仁,及紅黃椒,清新感覺。
❤️野菜盛盒+ 日本迷利甜薯

有冬菇、翠玉瓜、粟米、南瓜、雞脾菇
每樣都很新鮮及清甜
日本甜薯更是encore 了好幾round
味道香甜,亦有入口即溶的感覺
❤️燒金菇(日式蒜蓉牛油)

清爽的金菇,沾上蒜蓉牛油的香氣
簡單的已經很好吃
❤️迷利紅豆鯛魚燒

紅豆燒餅係大愛呀
第一次食燒肉放題見到有
今次可以自己動手燒
燒得皮脆,紅豆餡豐盈❗️
🎁 Surprise ❗️有Movenpick 雪糕
P.S 餐廳的抽風做得好好