2018-10-11 868 瀏覽
想試好耐,不過真係唔太就腳,所以其實係要做好心理準備,專登預時間響牛頭角地鐵站行大概八至10分鐘過去。搵咗一陣,要先行過好多車房,去到環境比較簡陋,不過其實食紫菜包飯都算只係小食,所以最緊要都係可以坐得隨便啲都OK。menu好簡單,叫咗兩款紫菜包飯,一款係牛肉,另一款係蟹棒飯卷。兩款都係推介,真係唔錯,個portion都好合理。響香港食紫菜包飯,最可惜嘅就係好多時個size卷得太細,材料唔夠豐富,但係就賣得唔平。最唔鍾意係好多個地方預早好多整好,跟住紫菜唔新鮮,仲要凍冰冰。人哋韓國整嘅紫菜包飯,面頭會掃一層麻油,所以好香。今次呢間做得好好,紫菜包飯面頭都有掃一層麻油,有圖有真相,好多時其實就係響呢啲細節位贏咗。雖然location唔就腳,但係食完之後到而家都會有啲回味,想再返去食。另外,亦都點左炸雞,超好味,個粉唔會好厚,但係好夠脆!雞肉嘅調味都啱啱好。比較遜色係啲自家製Kimchi,覺得唔夠入味。總括,都係值得推介。

比較遜色係啲自家製Kimchi,覺得唔夠入味。

總括,都係值得推介。
牛肉紫菜包飯
蟹棒飯卷