今日去左買罐椰汁蛋捲、芝麻杏仁餅,之後順便係嗰度食埋飯。但唔太推介👎🏻,因為嗰度啲職員態度麻麻,期間仲發生左件唔開心嘅事😢💔。坐我地後面嗰檯係對上左年紀嘅夫婦,佢地早過我地黎,一早食緊,但就仲差碟餸未到。我見佢地追過幾次,但遲遲都未有。我地嗰檯啲嘢食都有齊,連我隔離遲過我地黎嘅,佢地叫4碟餸都到埋。但嗰對夫婦嗰碟仲未到(其實個職員好似冇同佢認真跟,最後嗰次個客叫佢,個職員態度都差差地話「得啦!轉頭幫你!」但唔見佢轉頭有行過去跟進。對夫婦最後唔等喇,去找數。個男人話「我淨係俾返一個餸嘅錢!」但個收銀堅持話「先生,$207!」個男人話「我冇食過,做咩要我俾埋嗰碟嘅錢!」個職員話「先生,個餸煮緊架喇!」個男人話「唔等喇,等左好耐,啲飯都凍晒。」個收銀繼續堅持話「先生,$207!」之後個男人就發癲,話點解要叫佢俾呢個價錢,有碟餸都冇黎,佢話冇食過,所以佢話只會俾返嗰$80幾蚊。之後個職員爆左句「乞衣!!」個男人就更嬲啦,冇啦啦俾人話乞衣。個職員死都唔肯讓步,佢仲話「先生,$207!」之後仲發悔氣話「算喇!我請你喇!」個男人聽到後好嬲「唔洗你請!你請我唔起呀!我洗你請呀!」之後仲發脾氣掉野。個男
今日去左買罐椰汁蛋捲、芝麻杏仁餅,之後順便係嗰度食埋飯。

對夫婦最後唔等喇,去找數。
個男人話「我淨係俾返一個餸嘅錢!」
但個收銀堅持話「先生,$207!」
個男人話「我冇食過,做咩要我俾埋嗰碟嘅錢!」
個職員話「先生,個餸煮緊架喇!」
個男人話「唔等喇,等左好耐,啲飯都凍晒。」
個收銀繼續堅持話「先生,$207!」
之後個職員爆左句「乞衣!!」
個男人就更嬲啦,冇啦啦俾人話乞衣。
個男人話要俾返個$80幾蚊,但個職員堅持話「我一係就唔收,要收就收$207!!」
個男人個老婆頭先行開左去左廁所,一返黎見到佢老公咁嬲,問佢咩事,個男人就話個職員話佢乞衣!
個女人就好好,好冷靜的話「你地話人乞衣就真係唔啱,但我地真係等左好耐,唔等喇,因為我地泊左架車都過晒鐘。同埋我地第一次等登黎幫襯,搞到咁真係好唔開心。」
最後個女人安撫個佢老公(佢老公真係好嬲,嬲到就爆血管嗰款,我都好擔心佢,俾著我都真係好嬲),個女人放低張$100就夾佢老公走。
個職員收到個$100後,發悔氣咁,冇放入收銀機,直接掉入捐俾手足個捐款箱。
隔左一陣,個亞伯嬲到又返來嘈,之後佢老婆夾硬拉返佢走。。。
好慘囉個亞伯,追個餸追咁多次都未有,已經好嬲,臨尾仲要俾人冇啦啦話乞衣,俾人搞到咁激氣,真係好慘😢

其實除咗收銀嗰個男職員態差,其他職員態度都一般。我地入到去,唔知原來另一邊有得排隊等候入席的,我地唔知,企左係另一門口度等,有個女職員指示唔清晰,佢指一指叫我地去入邊,我地見入邊有檯咪坐囉,之後另一女職員態度好差咁問我地做咩?話要係出面排隊架喎!(我地唔知哎嘛.....)
2020-04-25