2023-12-04 198 瀏覽
今日行過一間潮州粉麵小店,細細間但坐滿咗食客,我都忍唔住入去試下。揀咗間老闆推介嘅牛腩粉,好呀!啖啖肉,牛腩淋到腍,而且又有咬口,真係巴閉到爆💥!湯底出奇地鮮甜,無嗰啲人造味精嘅腥味,估唔到間小小嘅檔口做得咁足料同誠意。講到我最心水嘅餸,非佢哋嘅手工水餃莫屬。個皮嘅緻飲啖啖肉感,皮薄餡嘅水餃,居然包到皮薄餡滿,嚟個脆口嘅豬肉同埋鮮美嘅蝦,講真,食一啖係咁滋味,絕啦👍!呢啲靚貨好難喺大街上搵到,對得住心頭好。最後,店仲送咗碟腩汁通菜同埋好立克凍飲,餐餐滿感心。平時大家成日搵高大上嘅食物,有時轉個彎試下啲平民口味,真係會有驚喜嘅發現!如果你都係潮州粉嘅粉絲,嚟呢度絕對可以滿足到你嘅味蕾,真心推介!🌟