2017-04-23 74 瀏覽
平時響尖沙咀返工,夜晚真係好少黎亞士厘道,今日有朋友介紹呢間響一棟商業大廈入面嘅日式鐵板燒,睇過openrice d相之後都覺得好靚仔同似好食,所以當然要試下啦!因為我哋太遲訂枱嘅關係,坐響廚師前面嘅鐵板燒位已經爆滿,不過餐廳安排既2人位都好啱傾計,有私隱度。《明太子海藻沙律》先黎沙律,沙律菜非常鮮甜爽口,海藻好香,沙律上仲有半透明既脆條,食起來冰涼,好特別!《黑松露蘑菇湯》呢個湯真係好香濃,每一口都飲到粒粒蘑菇蓉,加上黑松露既香味,提升左味道既層次感。《意大利多士》多士好香口,上面會有粒粒番茄,但因為自己本身唔鍾意食蕃茄嘅關係,所以放棄左哈哈《南非大鮑魚配牛油正油》鮑魚切得每片厚度一樣,好工整咁放咗响碟同鮑魚殼上。輕輕一咬鮑魚,彈牙既鮑魚中有香濃既牛油味滲出。《火焰清酒煮蜆》蜆肉好大隻,吸收左清酒既味道,鮮甜中帶微微既清香酒味。《美國肉眼厚燒+モモ(大腿肉)》先食大腿肉,肉質軟腍而多汁,真係好好食!牛味香濃而且外層煎得好香。肉眼相比起大腿肉就顯得較硬,肉質唔夠大腿肉嫩滑。《超彈牙の牛舌》食完好野真係會心情變好!呢客牛舌好有驚喜,彈牙中又有柔軟既質感,咬下咬下好多汁滲出!好幸福!《炒飯

《明太子海藻沙律》

《黑松露蘑菇湯》

《意大利多士》

《南非大鮑魚配牛油正油》

《火焰清酒煮蜆》
蜆肉好大隻,吸收左清酒既味道,鮮甜中帶微微既清香酒味。

《美國肉眼厚燒+モモ(大腿肉)》
肉眼相比起大腿肉就顯得較硬,肉質唔夠大腿肉嫩滑。

《超彈牙の牛舌》
《炒飯》
好耐無食過咁好味咁足料既炒飯,有魚乾仔,蠔豉,蔥花,旦。炒飯炒得粒粒分明而且香口,帶好香既薑味!

《鹽味雪糕配香蕉多士》
香蕉多士好有創意,香口多士夾著香蕉,香蕉暖暖地呈半溶狀態,配上多士後甜味剛剛好。而鹽味雪糕原來真係甜中帶咸,好得意而且食極都唔厭!