2023-06-29
📍初見旺角上海街511號地舖良心靚牛肉,抵食!1️⃣安格斯牛肉鍋 $88 🌕🌕🌕🌕🌗用味增湯做湯底,配菜有娃娃菜、冬菇、獅子狗、蒟蒻片、嗚門卷、豆腐,配有白飯。安格斯牛肉係另上~大大碟,大概有8塊🤤。枱面上有電磁爐為鍋加熱,唔係用明火食得安心!牛肉quality比我想像中好,唔係cheap cheap脂肪多過肉嘅普通肥牛,食落有咬口、好香嘅牛味👍🏻👍🏻!食完牛之後啲菜就煮得腍晒,索晒味增湯嘅味~2️⃣燒豬軟骨·豚骨湯拉麵 $70 🌕🌕🌕🌑🌑 配菜有娃娃菜、溏心蛋、紫菜。個拉麵係比較粗,夠彈牙。溏心蛋嘅蛋白爽口,蛋黃流心,調味偏鹹。豬軟骨有3大舊,煮得好腍,唔錯👍🏻👍🏻!另收加一自從冇食吉XX之後就好耐冇食過日式一人一鍋,今日聽個friend講呢間佢食過幾次都唔錯,就過嚟試下🤣!啲牛平時喺超市買都$40+,呢間幾抵食。
旺角上海街511號地舖
良心靚牛肉,抵食!
1️⃣安格斯牛肉鍋 $88 🌕🌕🌕🌕🌗
2️⃣燒豬軟骨·豚骨湯拉麵 $70 🌕🌕🌕🌑🌑
[朋友叫嘅] 配菜有娃娃菜、溏心蛋、紫菜。個拉麵係比較粗,夠彈牙。溏心蛋嘅蛋白爽口,蛋黃流心,調味偏鹹。豬軟骨有3大舊,煮得好腍,唔錯👍🏻👍🏻!
另收加一