2019-06-25 30 瀏覽
又到了兩公婆四圍搵野食嘅時間啦! 今日係黃大仙接完老公收工話去馬會買訂六合彩,點知俾我發現一間幾新潔的越南菜小店。 講真兩公婆食得唔多,叫得又唔多,一碗湯麵一碟小菜都差不多。 所以我地好快就確定入去食啦! 加上我見到間野光猛新潔,又唔使人迫人🤣睇返餐牌先, 價錢同地區一樣都係平民大眾化。 其實$50 食飽並有找,依間野可以做到。 我叫咗個❤️生牛肉牛丸金邊粉❤️先講粉嘅份量先,超多😯我一個人係完全食唔曬,好似唔使錢咁! 主角出現,也是我今晚摯愛❤️生牛肉❤️好嫩,而且好有牛肉味! 而且湯底清甜,牛肉吸了湯汁再放入口,真係一種享受。 大力推薦依家嘅生牛肉河。 牛丸都無令我失望,彈牙又牛味濃。 而且一碗有三粒,都算多,因為生牛肉份量也夠多。 我老公叫咗個✨火車頭湯河粉✨如果你問我火車頭湯河粉係咩? 我可以解答成雜錦牛肉牛丸牛仔骨河粉。 牛肉已經被煮好但一樣牛味! 但以嫩口嚟講, 生牛肉湯河更出血,自己控制熟度是不一樣哦!牛油雞翼就食得多,今次點咗個香茅雞翼, 少了炸粉,雞翼都大隻,入口不缺香茅味,一碟四件,大家可以唔使爭出去食野點可以唔見飲品呢, 我叫咗咸寧梳打老公叫咗 紅豆冰老公話紅豆冰好正,泊
又到了兩公婆四圍搵野食嘅時間啦!
今日係黃大仙接完老公收工
話去馬會買訂六合彩,點知俾我發現一間幾新潔的越南菜小店。
講真兩公婆食得唔多,叫得又唔多,一碗湯麵一碟小菜都差不多。

睇返餐牌先, 價錢同地區一樣都係平民大眾化。

其實$50 食飽並有找,依間野可以做到。

我叫咗個❤️生牛肉牛丸金邊粉❤️
先講粉嘅份量先,超多😯我一個人係完全食唔曬,好似唔使錢咁!

主角出現,也是我今晚摯愛❤️生牛肉❤️
好嫩,而且好有牛肉味!
生牛肉牛丸湯河

牛丸都無令我失望,彈牙又牛味濃。
而且一碗有三粒,都算多,因為生牛肉份量也夠多。

我老公叫咗個✨火車頭湯河粉✨
牛肉已經被煮好

牛油雞翼就食得多,今次點咗個香茅雞翼,

出去食野點可以唔見飲品呢,
我叫咗咸寧梳打
老公叫咗 紅豆冰
老公話紅豆冰好正,泊得住老字號果些茶餐廳。
紅豆大粒而且份量多,而且有椰香味。 👍🏻

生牛肉牛丸湯河