2008-06-29 34 瀏覽
聽姨媽講e間懷舊西式餐廳幾好食 所以決定去試 間餐廳有兩層 我同友人是次晚餐坐上層(大d ga 下層則有卡位)menu大部分都係套餐 我就叫左個黑椒牛柳配薯菜(8安士)($138)首先黎羅宋湯 中等級數啦 值得一讚ge係佢算足料因為好難得係羅宋湯裡面食到薯仔(高級餐廳另計)個包就mama地(忘記影相) 味道既似蛋糕仔又似麵包食左一半就唔食lu 留肚食主菜主菜黎la 黑椒牛柳配薯菜(8安士)($138)菜係椰菜花 薯條係連皮呈薯角形咁炸ge 幾好牛柳是次要7成熟 但我覺得有8成lo 但都算「林」身心即諗好似冇叫8成 唔係應該會「銀」 黑椒汁係另上ge (圖中右面個隻大蝦唔係e個餐ga 唔好誤會 我放埋一齊乍)朋友則叫左個紐西蘭肉眼扒拼炸大蝦($128)(<--唔係好記得個名)扒亦係叫7成熟 不過肉眼扒始終比牛柳「銀」身個蝦炸得幾好 唔似得出面個d一味落炸粉 食完主菜後有甜品 有啫喱/涼粉/布甸 揀sum up一句 佢e間野d牛柳最好食 同埋建議叫7成熟 (除非你好驚食到血味 不過我食唔到lo)其實佢除左扒之外仲有好多野食ga 不過個人黎講黎e d餐廳就梗係食佢招牌菜---扒餐la
聽姨媽講e間懷舊西式餐廳幾好食 所以決定去試

首先黎羅宋湯 中等級數啦 值得一讚ge係佢算足料
因為好難得係羅宋湯裡面食到薯仔(高級餐廳另計)
個包就mama地(忘記影相) 味道既似蛋糕仔又似麵包
食左一半就唔食lu 留肚食主菜

主菜黎la 黑椒牛柳配薯菜(8安士)($138)
菜係椰菜花 薯條係連皮呈薯角形咁炸ge 幾好
牛柳是次要7成熟 但我覺得有8成lo 但都算「林」身
心即諗好似冇叫8成 唔係應該會「銀」 黑椒汁係另上ge
(圖中右面個隻大蝦唔係e個餐ga 唔好誤會 我放埋一齊乍)

扒亦係叫7成熟 不過肉眼扒始終比牛柳「銀」身
個蝦炸得幾好 唔似得出面個d一味落炸粉

食完主菜後有甜品 有啫喱/涼粉/布甸 揀
sum up一句 佢e間野d牛柳最好食 同埋建議叫7成熟
(除非你好驚食到血味 不過我食唔到lo)
其實佢除左扒之外仲有好多野食ga 不過個人黎講
黎e d餐廳就梗係食佢招牌菜---扒餐la 哈
餐廳上層
黑椒牛柳配薯菜(8安士)
紐西蘭肉眼扒拼炸大蝦
黑椒牛柳配薯菜(8安士)
紐西蘭肉眼扒拼炸大蝦