2022-10-24 37 瀏覽
男朋友生日就帶佢嚟到這間位於旺角「Lab Eat Bistro」食西餐慶祝下,入到餐廳燈光昏暗環境氣氛不錯👍店員亦想請為我們介紹特色套餐,最後我們點了大廚主理牛扒套餐。帶子刺身薄片配青蘋果🍏帶子刺身切得好薄舖在碟上再加上青蘋果粒做點綴,好靚好吸引,帶子入口好清甜又新鮮。薯蓉泡泡流心溫泉蛋食之前將溫泉蛋撈入薯蓉一齊食,入口又香又滑,再加入煙肉粒作調味,鹹鹹地幾好食😋廚師發辦 牛扒拼盤牛扒有三款,有牛板鍵、牛腰和M5和牛,牛板鍵五成熟,剛剛好能夠保持肉汁及肉的鮮味,非常可口美味😋牛腰生熟度剛剛好,夠腍身,灑上海鹽食,味道更加提升。M5和牛切開已經見到油脂好豐富,每一啖都食到油脂的香味,有入口即溶嘅感覺。意式香草烤新薯及田園沙律🥗薯仔烤得好淋好香口,沙律亦都好新鮮。法式迷你檸檬撻檸檬撻餅底比較香脆,檸檬酸酸地好開胃。Louis Roederer Collection 242 NV, France這支香檳品牌是俄國沙皇及英國皇室御用,氣泡細緻,每一啖都品嚐到果香的味道,飲落去清爽又開胃。Columbia Crest Reserve Cabernet Sauvignon, US這支紅酒是2009
帶子刺身薄片配青蘋果🍏
薯蓉泡泡流心溫泉蛋
廚師發辦 牛扒拼盤
意式香草烤新薯及田園沙律🥗
薯仔烤得好淋好香口,沙律亦都好新鮮。
法式迷你檸檬撻
檸檬撻餅底比較香脆,檸檬酸酸地好開胃。
這支紅酒是2009年榮登 Wine Spectator雜誌年度百大佳釀第一名,飲落帶有黑胡椒香氣,餘韻極猶長。