2016-02-28 204 瀏覽
太子真係有幾間唔錯嘅冰室,今次又有新嘅發現,香港冰室。一入到去就有一種懷舊嘅感覺,長嘅吊燈,沙發卡位,同牆身掛滿惜日香港嘅相片,環境真係不錯。食物方面,牛扒可任配薯菜或飯,份量都好大。而塊牛扒質素好高,雖然落order時無話比你點幾成熟,但煮到出黎真係出乎意料,肉質好鮮嫩,彈牙得黎係唔會林。除左肉質好之外,味道都還好,洋蔥混黑椒味,你話特別又唔算特別,但質感搭救,值得一試。另外叫左個下午茶,兩點半後減十蚊喔。火腿奄列同豬仔包都唔錯,蛋唔會過熟,仲食到蛋汁,豬仔包其實點整都好食架啦,所以無謂一講。但重點嘅瑞士雞翼撈麵其在令人在點兒失望。公仔麵好林,而家撈麵嘅醬都無撈均,雞翼都無乜奄到,食左幾啖已經無乜興趣再食落去,可能先食撈麵愛好點。