2022-11-27 36 瀏覽
今日天陰陰,心情都比較沉重,最岩就係食返碗「黯然銷魂飯」😂!其實越簡單嘅菜式愈難整得好食,叉燒蛋飯主要着重於叉燒、蛋、同埋米,呢碗既叉燒肥瘦適中,有點像燒腩外層,但不是脆的那種,未到帶有微微甜味,口感軟腍。再配埋流心荷包蛋賣相滿分💯,米飯用咗意大利飯,這個比較特別,軟中帶硬,有點中西合璧的感覺。頂級牛板翼扒,為梅花肉中心部份,国牛隻珍價部位,油花最豐富,口感極柔嫩,建議3/5成口感最好,牛味濃,配阿根廷香草汁,帶有微微檸檬香,減低油膩感。特別推介甜品:拿破崙cale面層焦脆,我是外賣回家吃的,回到家中依然鬆脆,香滑濃郁嘅吉士醬,中間夾層懷舊糖酥餅,吃下感覺有淡淡椰香,分量足夠一至兩人,必試🥰

特別推介甜品:拿破崙cale
2022-11-24