台式火鍋吃到飽近年晌香港開咗好多間,今次去咗有幾間分店的牛大人,試下香港的台式火鍋係咪咁正先!入座先量體溫及填紙仔,入口處有職員帶領我地入座,今次安排卡座比我地,感覺很貼心!職員介紹用手機點餐,飲品及配菜可以到外面自取,放題式點餐我最著重有無漏單,牛大人完全沒有遺漏,做得唔錯!火鍋有3款選擇,我地點最多食品的極上和牛吃到飽,入座時間限食90分鐘,湯底點咗台灣鳳梨雞鍋,有半隻雞、花甲、魚干,以鳳梨配搭苦瓜,湯頭酸甜開胃,飲咗好溫暖!必食澳洲M5牛肩卷入口即溶又有牛味,食完2碟再點都係比返一樣的靚牛我地,而豬肉類係西班牙豬腩片,都好有豬味,當然食牛先係重中之重啦!其餘點菜有台式鴨血、秘制滷牛根、蟹籽墨汁漿等等,而外面自己的汁醬及食物全部有蓋封住,符合衛生夠晒乾淨!飲品除左有汽水之外,仲有4款台式冷泡茶,我最喜歡桂花烏龍,桂花清香順喉!最後當然要試埋豆腐雪糕,淡淡的豆腐香滑味美,為今次的台式吃到飽劃上完美的句號!