2020-12-24 34 瀏覽
好多人都話牛大人台灣火鍋真係食到你飽,而且仲要早少少到,因為人多,無計啦,無得去台灣,就食台灣火鍋當去左。我們叫了90分鐘任食的澳洲極上和牛吃到飽,湯底就叫台灣濃香蕃茄湯。真係蕃茄控必點,滿滿的鮮蕃茄,食牛真係好夾的湯底。我們食左唔少澳洲和牛M5 牛肩卷,油脂分佈平均,肉色亮澤的紅色,碌一碌食落去很香牛味。仲有安格斯牛板腱牛味濃厚,油花少的,但一樣甘好食,我們是牛魔王,食了都有十碟,用手機落單,好快就送上枱。仲有毛肚,牛腸,處理得好乾淨,食唔少,牛腸仲有少少膏,甘先夠甘香。任食的配料一樣重質量,超愛辣辣的鴨血,又香又滑口,蛋餃不易散,手打花枝漿仲有墨魚粒粒,很惹味。仲有自家制飲品,四款冷泡茶,我喜愛菊花普洱,冷泡仍然茶味香濃,亦有不少台灣飲品,紅茶,仙草爽也不錯,別忘記仲有豆腐雪糕,午市先有任食,點會唔夠飽。午市食真係好抵,一定會再去食。

午市食真係好抵,一定會再去食。