2023-05-18
今晚同朋友嚟咗牛匠石燒食燒肉,用石燒係新體驗!燒石真係燒得好熱,啲肉好快就燒到熟啦😍安格斯牛小排 ($188)啲小排真係肉質好靚,肥瘦均勻,燒石一燒就香噴噴,啱啱好燒嘅時候好juicy,啱啱燒夠啲焦糖口感又好正🤤🤤無激素雞頸肉 ($98)啲雞頸肉好新鮮,燒石燒得好快,啲肉又嫩又多汁,真係好好食呀😋😋燒原隻日本魷魚 ($128)魷魚燒得好靚,啲肉好嫩又唔會太硬,仲有啲燒焦嘅味道,好好味👍👍明太子玉子燒 ($48)啲玉子好滑好軟,再加上明太子嘅味道,真係好好食,都係我最鐘意嘅啲菜式之一😍😍牛匠彩虹水果茶 ($68)飲品好特別,有啲甜啲酸既水果,仲有啲微微嘅百香果味,真係好開胃😚😚草莓乳酸 ($36)味道好鮮甜,啱啱好,令我哋食完啲肉之後都唔會太膩😛😛溫泉蛋,味素飯,湯 ($38)配料都好豐富,溫泉蛋煮得啱啱好,味素飯都好香,湯又夠濃郁,真係好滿足😋😋湯烏冬 ($38)烏冬爽口有彈性,湯底唔太濃,啲菜同烏冬味道好夾,真係一個好好嘅開胃小湯麵🍜🍜生菜蒜片 ($38)生菜蒜片新鮮,生菜脆口有甜味,蒜片香脆有咬口,配啲燒肉食真係好開胃👌👌綜合來講,牛匠石燒真係一個好好嘅燒肉餐廳,啲肉質新鮮,配料豐
安格斯牛小排 ($188)
無激素雞頸肉 ($98)
燒原隻日本魷魚 ($128)
明太子玉子燒 ($48)
牛匠彩虹水果茶 ($68)
草莓乳酸 ($36)
味道好鮮甜,啱啱好,令我哋食完啲肉之後都唔會太膩😛😛
溫泉蛋,味素飯,湯 ($38)
湯烏冬 ($38)
生菜蒜片 ($38)
綜合來講,牛匠石燒真係一個好好嘅燒肉餐廳,啲肉質新鮮,配料豐富,飲品同湯麵都好好食,服務態度都好好,下次一定會再嚟😍😍
📍 牛匠石燒 (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖
#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkig #hkfoodie #hkfoodies #food #foodie #foodstagram #foodblogger #berryfoodie #berry尖沙咀 #燒肉 #日本菜 #石燒 #牛匠石燒3