2017-06-24
上次試過好食,於是決定父親節帶埋一家人黎品嚐😉節日無加價之餘又唔使同人迫。今日我地都齊齊叫左set dinner:先黎個parma ham蜜瓜沙律伴意大利陳醋。份量都唔細,d 蜜瓜真係好甜,parma ham 又唔會太咸果,最正係個醋汁,甜甜地帶微酸,唔錯跟餐再度encore ,加15蚊黎個龍蝦湯,上次飲過念念不忘,必飲推介kakaka 龍蝦味真係好濃郁,仲有少量龍蝦肉。薯條係送既,有三個醬。黑松露醬好難唔好食A_A不過個蜜糖芥茉醬估唔到仲正,呢個時候咳都忍唔住要破戒。。主菜叫左紐西蘭肉眼扒配法式忌廉焗薯。賣相好靚啊,我仲以為係就咁一塊扒咁。開頭黃色果條諗緊係咩黎😂成條甜蛋咁,原來忌廉焗薯可以演變成呢個形態,有花心思design 啊。裏面係一條條薯仔條,忌廉味都幾重。 牛今次叫6 成,不過都有d d韌同瘦。伴碟紅菜頭汁甜甜地幾鍾意。另一個係法式班戟配香煎鵝肝,烤雞。第一次咸食班戟,配埋菠菜忌廉汁幾得意,個鵝肝好肥美😛好有罪惡感。雞味道唔錯,不過略嫌乾左d.跟餐甜甜品係車厘子mousse,本身無咩期望,因為好驚係d 藥水車厘子味。不過估唔到出奇地好食,個mousse 超滑!車厘子味反而唔
今日我地都齊齊叫左set dinner:
跟餐甜甜品係車厘子mousse,本身無咩期望,因為好驚係d 藥水車厘子味。不過估唔到出奇地好食,個mousse 超滑!車厘子味反而唔多覺,似係莓味果d 多d, 入邊仲有d 果醬,幾好味,不過可以減番點甜
另外加錢食埋個心太軟,好飽啊。飲番杯茶消消滯,剩係茶都有㨂伯爵茶,薄荷茶,茉莉,洋甘菊。呢度選擇都幾多👍🏻服務亦一流