好耐冇食燒鵝有d想食, 見到油塘大本型food court 入面開左間深井陳記燒鵝, 一於就入去試下7點零鐘冇乜人, 唔使等位間鋪係同food court係明顯間開左既如果同行朋友唔岩食想食其他野既話可以買出food court食, 但唔可以買其他野入去食我地4個人, 叫左個2人餐包左燒鵝例牌、1個小菜、2碗白飯燒味就緊係揀燒鵝啦例牌份量都唔少既如果2個人食既話賣相同色澤都幾好皮下既肥膏都唔算好多味道都唔差, 但只係暖暖地不過熱味又真係唔應該期望佢熱, 唔會凍到d油形固唒已經好好小菜就揀左魚香茄子魚滑唎個菜就熱辣辣喇, 不過味道就普通左d魚香味唔夠茄子配魚滑第一次咁食, 不過魚滑又係麻麻地跟住仲叫左豉油皇鵝腸, 炸大腸, 同埋1個炒飯叫左2杯凍檸茶, $5杯豉油皇鵝腸十分爽口, 好入味炸大腸好唔得有少少少少"宿"左既味道, 不過因為我地4個一人食左一兩條先發覺, 已經冇左大半碟, 所以冇退冇換到唔計唎樣野, 個味道同質感都比平時食既 炸大腸差
7點零鐘冇乜人, 唔使等位
間鋪係同food court係明顯間開左既

我地4個人, 叫左個2人餐
包左燒鵝例牌、1個小菜、2碗白飯
燒味就緊係揀燒鵝啦
例牌份量都唔少既如果2個人食既話
賣相同色澤都幾好
皮下既肥膏都唔算好多
味道都唔差, 但只係暖暖地
不過熱味又真係唔應該期望佢熱, 唔會凍到d油形固唒已經好好
燒鵝例牌

小菜就揀左魚香茄子魚滑
唎個菜就熱辣辣喇, 不過味道就普通左d
魚香味唔夠
茄子配魚滑第一次咁食, 不過魚滑又係麻麻地
魚香茄子魚滑

跟住仲叫左豉油皇鵝腸, 炸大腸, 同埋1個炒飯
叫左2杯凍檸茶, $5杯

豉油皇鵝腸十分爽口, 好入味
豉油皇鵝腸

炸大腸好唔得
唔計唎樣野, 個味道同質感都比平時食既 炸大腸差
炸大腸
2018-12-21