2019-09-15 3147 瀏覽
日期:8月31日人數:4人跟同事在觀塘打完羽毛球之後,搵地方食lunch。同事推介鱷魚恤中心入邊嘅釣魚翁。我哋去到鱷魚恤中心,只見每一層都係酒樓,一棟大廈入面有七間酒樓。我哋搭lift上去之後,發現唔使等位,就好不猶豫咁入去啦。我哋叫咗一個四人套餐,加多幾碟點心。四人套餐包括點心四款、燒鵝例牌、炒飯一碟同埋白灼菜心一碟。最後我哋點三食咗蝦餃、腸粉、鳳爪、排骨、等等。點心質素中等偏上。而燒鵝肉質結實,十分好味。一行人食到勁飽,但係都覺得啲嘢味道唔錯。環境好好,裝修唔錯,仲有梳化位,坐得幾舒服。係有少少嘈,傾計要大聲啲。埋單找數,總共$600 ,每人$150,咁既質素又食咁多嘢來講算幾抵食。服務正常,定時會幫手加水。地點方面,鱷魚恤中心就喺觀塘地鐵站隔離,非常方便,又唔使日曬雨淋。
日期:8月31日
人數:4人