2017-07-23 602 瀏覽
今日同男友去油麻地嗰頭 唔想食太連鎖既餐廳 結果去左呢間肥波燒餅 上網啲人話佢呢個燒餅係八爪魚丸style既燒餅 而我又幾鍾意食八爪魚丸既 即管試下啦叫左一個重量級肥皮燒餅(薄) $40, 一個炸物拼盤 $59, 一個自家醬汁撈面 $25 (?)好快已經聽到開爐整燒餅既聲音 五分鐘後己經有得食賣相幾吸引 因為我本身鍾意食紫菜 燒餅上面既紫菜都幾多 又有木魚絲同醬汁燒餅好足料 真係啖啖都有料 唔似平時啲八爪魚丸咁得啲面粉食到一半 係有少少咸既 不過都可以接受重量級肥波燒餅 味道: 4/5之後就到撈面 麻油味幾香 個面岩岩好 唔會太淋 撈面都係咁上下吧 不是太特別 味道: 4/5炸物拼盤係等得耐左少少既 不過唔趕時間唔緊要啦個拼盤有 一口炸芝士,豬肉餃子,雲吞,三角薯餅各2件,本身仲有4塊蝦餅. 不過老細話無蝦餅,可以轉15蚊既小食 所以就叫左秋葵(6條)小食炸得都幾好 唔會過左龍 炸芝士係幾好食 不過有點膩 幸好同男友1人1舊LOL豬肉餃子係韓式嗰種 (但餐牌上散叫既豬肉餃子寫明係日式既,所以呢方面唔太肯定到底係日本定韓國既...) 唔理啦 好食就得啦 總括黎講 拼盤味道: 3.5/5今

好快已經聽到開爐整燒餅既聲音 五分鐘後己經有得食
燒餅好足料 真係啖啖都有料 唔似平時啲八爪魚丸咁得啲面粉
食到一半 係有少少咸既 不過都可以接受
重量級肥波燒餅 味道: 4/5

炸物拼盤係等得耐左少少既 不過唔趕時間唔緊要啦

今次既食評就講到黎呢度
喜歡食八爪魚丸既朋友 如果咁岩行開呢頭 就黎呢度試下個燒餅啦
支持小店!
2017-07-22