韓式燒肉放題,我真係第一次食🤭估唔到呢個價錢可以有咁多選擇同咁抵食! 其實都係朋友介紹,同埋見到OpenRice好似攞過「最優秀開飯韓國菜餐廳」,而且地段真係非常就腳,距離油麻地地鐵站或者喺旺角地鐵站都只係7分鐘步程,而且兆萬中心地下有一部直通升降機上到嚟!就算係平日嘅時間都非常多人!好在有先打電話來預約。佢哋有三個唔同嘅價錢選擇,有大君$228、世子$318同國王$658,我同朋友就揀咗一個中間價位嘅試下🤭有兩個餐牌俾我哋睇,再喺白板寫低編號落單,會再根據人數給予份量!出面半自助形式嘅仲有雪糕同飲品,仲有一個雪櫃喺電梯隔離,係送埋俾follow 社交平台嘅客人,享用「朱古力餅夾棉花糖」。世子套餐入面,真係有好多海鮮同高級肉類!淨係豬肉單一個餐牌已經有至少有9款選擇!海鮮更加係有齊晒石蠔、青口、油蛤、蝴蝶蝦、帶子、扇貝、虎蝦、魷魚、鰻魚…因為我真係好鍾意食海鮮,真係睇到個餐牌嘅海鮮已經開心到不得了!而我朋友就係牛肉嘅Fans!見到有牛肉眼、西冷扒、T骨牛扒、牛前胸腹肉同牛舌多種選擇,仲未計其他前菜料理小食,老實講就算咁大食如我,都真係食一次都食唔晒咁多款式,雖然我都好貪心,每樣都叫咗啲
世子套餐入面,真係有好多海鮮同高級肉類!淨係豬肉單一個餐牌已經有至少有9款選擇!海鮮更加係有齊晒石蠔、青口、油蛤、蝴蝶蝦、帶子、扇貝、虎蝦、魷魚、鰻魚…因為我真係好鍾意食海鮮,真係睇到個餐牌嘅海鮮已經開心到不得了!而我朋友就係牛肉嘅Fans!見到有牛肉眼、西冷扒、T骨牛扒、牛前胸腹肉同牛舌多種選擇,仲未計其他前菜料理小食,老實講就算咁大食如我,都真係食一次都食唔晒咁多款式,雖然我都好貪心,每樣都叫咗啲,都提下大家千祈唔好叫咁多食唔晒浪費食物😳
每個人鍾意食嘅款式都唔同,鍾意嘅口感都唔一樣,好難評論哂每一款食物!😂😂😂而我對豬肉嘅要求真係特別高,佢哋嘅豬五花腩肉係肥厚剛剛好!而海鮮嘅新鮮程度係每一隻蜆都好大隻同開晒,入口鮮甜爽口,仲要真係有埋蠔,重要食得出有咁上下質素,完全對得住呢個價錢!

其實睇放題,真心價錢抵、環境衛生舒服、出餐快、小漏單、食物質素高,我個人覺得呢幾樣夾埋全部都做得好好,攞「最優秀」真·實至名歸!
2023-06-29
5 分鐘 (堂食)