2022-07-15 103 瀏覽
老公係牛魔王,最鍾意食牛肉!呢日經過新都城見到勁大隻牛牛係門面,睇一睇原來係燒肉專門店!簡直係中正老公紅心!二話不說佢已經即刻話要入去食晚餐!入到去環境好舒服,仲有卡位坐,呢度係放題形式,我地叫左course C,已經包左好多貴價和牛,呢度落單係掃QR code,但建議大家等個Course既食物黎左先~因為單單寶盒同和牛海鮮船已經好多野食!呢度既食物presentation勁靚!寶盒入面係和牛花,仲有d豚肉同配菜,色彩繽紛到唔捨得破壞佢既美感!而寶箱入面既係A4和牛西冷,薄切一大塊,油花分佈平均,一擺落網燒已經勁香,肉質嫩滑,而和牛薄灸壽喜燒里脊肉都好出色,大大一塊,輕輕一燒,卷埋黎食再點少少蛋汁,肉汁係口度爆發,超級正!極上厚切牛舌落左少少鹽同黑椒調味,咬落又爽又林,口感好正!怕Heavy既朋友仲可以order 生菜包住食~牛肉正,我想話豚肉同雞肉都唔輸蝕,好新鮮又冇酥味,肥瘦適中,配菜南瓜同冬菇都食到係好新鮮既食材!海鮮方面我推介有扇貝,本身係舟盛都有,但自己另外叫可以有牛油蒜味選擇,想食清D可以選擇就咁食舟盛既扇貝~可以食得出佢本身既鮮味,想食濃味既又可以另外落單叫牛油蒜味!呢個

極上厚切牛舌落左少少鹽同黑椒調味,咬落又爽又林,口感好正!

怕Heavy既朋友仲可以order 生菜包住食~

呢個course包埋和牛剌身同壽司,呢d平時係出面都冇咩機會食到,平時冇咩點食生牛肉既我都覺得好好食,食得出牛既鮮味又唔韌!壽喜燒牛肉壽司我覺得都係必點,雖然你見有4件好似會好飽咁,但佢既魔力既會令你忍唔住食完一件再一件!

另外出面有自助bar,有幾款沙律、甜品、飲品、茶,真係包羅萬有!特別既果汁同特飲都有!因為甜品全部細細杯,我就每款甜品拎左番黎試~我想講石板街真係食落去嘩一聲~朱古力味濃到我呢個朱古力控encore左5杯~

最後我地食足2個鐘,捧住個滿足既大肚肚走~~