2021-07-21
店內環境光線柔和,令人覺得好舒服。仲有榻榻米,聽到職員同埋啲客人都講日文,好似去咗日本咁。聽講佢個店名係來自北海道嘅一個地方,喺疫情期間嚟呢度,都當自己去咗一次日本啦。鐵盒燒生蠔(半打) $220聽講呢個燒生蠔好出名☺️果然名不虛傳,大大啖肉,鮮味十足!刺身拼盤 $340最好食吞拿魚同埋元貝,入口即溶,大大件咁。蝦都好鮮味,脹卜卜。另外海膽又大杯。300幾蚊黎講真係好抵!八款盛合 $198唔同嘅壽司~外表靚到咁不在話下,用左日本既珍珠米,好彈牙, 而且飯係痴得好實,唔係平時壽司鋪可以食到嘅飯,好特別。再講下上面嘅魚生,七款魚,一款魚子,滿足晒唔同嘅願望!不過有一款魚係比較難咬,呢款魚係白色嘅,都出現過喺刺身拼盤入面,所以我哋就冇食呢一款嘅魚生。明太子芝士玉子燒 $68呢個性價比十足,大份又好味。 明太子比我想像中唔咸,配埋芝士岩岩好。不過朋友話佢鍾意食鹹嘅明太子,我自己就覺得啱啱好,可能我本身唔係太重口味。醬汁燒和牛 $88只係得三粒, 有啲貴,但佢係入口即溶!!如果靜食個質素,咁價錢可以忘記佢😂總體黎講 我會再去,環境服務都好好。😋最搞笑係佢個廁所係自動化,可能係要抄返日本嘅style
鐵盒燒生蠔(半打) $220
聽講呢個燒生蠔好出名☺️果然名不虛傳,大大啖肉,鮮味十足!
刺身拼盤 $340
八款盛合 $198