Lilianfafab
Lilianfafab
2018-08-14
關注
少見的蟹膏甲羅燒
剩係呢盤咁大咁正既海鮮,已經夠晒吸引,仲要講緊係任食燒燒燒,呢度就係銅鑼灣既「熊本燒肉」! 話說我好鍾意食海鮮,對燒呢種質素既海鮮來講,只能夠去日本餐廳,往往都要$500一個人咁上下先會滿足,低啲價錢既,通常都係好差又無咩味既所謂海鮮。不過呢度,一入來就會上呢盤海鮮 (5人份),之後可以任叫蝦同埋生蠔來燒,真係好滿足架!

好大隻既蚌,好大隻既蝦 好有日本燒既感覺,雖然唔係炭燒果隻,但已經好開心,每款海鮮其實好大,係新鮮既唔會係急凍貨,感覺到間餐廳真係好有誠意。

除咗燒海鮮,仲有任叫既刺身,質素叫合格啦,喜歡吃既朋友,又多一個回本方法。不過我個人認為,可以唔提供刺身選擇,反而令佢所有既食物水平都可以保持返高水準。刺身有固然開心,不過由於太多其他野可以任食,比下去刺身會成了配配角。

牛有好多款,咩部位都有,牛肉,牛腸,甚至牛胃都可以任點任食。牛脷極厚切,超水準。所有既牛都有濃濃既牛味,一食就知唔係平時低級韓燒或者求其俾片牛肉你食既水準。加$38可以任食和牛,個人認為一定要加,食多幾片已經喺返度,真係特別濃牛味,十萬個值回票價!

其他燒物
除咗牛,仲有豬(豚)同埋雞可以任食,仲有其他野菜、一品料理同埋沙律和食,真係幾多個胃都食唔晒呀!
員工主動更換燒網

每人可以有杯雪糕做總結,非常欣賞

呢間燒肉放題,絕對係普通放題價錢但高質素,非常值得再來! 唔單止有靚靚海鮮,仲有勁正牛肉等等,加上唔少飲品任飲,order仲要係用平板超方便,上菜唔會過3分鐘唔會拖你時間,今時今日香港有咁有良心既放題餐廳,真係要俾10000個like呀!

唯一缺點係要行十多級樓梯上去同埋成個場都煙霧迷漫,其他所有野都絕對係perfect! 一定會再來呀!

熊本燒肉Yakiniku Kumamoto
銅鑼灣謝斐道477-481號3樓