🔥🌞熱辣辣,都無咩胃口😣食啲涼麵酸辣酸辣開下胃😝🔥麻辣(小)正粉皮+雞腎+豬大腸+花膠 $64🔥麻辣(中)水晶粉+萵筍+枝竹+豬耳+雞絲+豬肚絲 $77🔥酸辣銀針粉 $28🔥自家制湯(大) $40正粉皮店家自家制,好彈牙,外賣回家唔會淋晒, 見到每條粗幼不一坊間意粉先手工制,粉皮先25蚊都玩到手工級level,好有heart❤️經店員講解麻辣(中)(大),用上新鮮辣椒🌶️調制,唔單用辣油的聽到好吸引,要左中辣try try 越食越有後勁,好惹味,我個人覺得香辣多於四川麻,好適合香港人口味👍🏻配料愛上枝竹,雞絲,萵筍,吸汁系列🥰最特別竟然配上花膠仔,好特別而雞腎,豬耳,我就覺得可以爽脆啲銀針粉有驚喜,個泰式酸辣味好fresh,有啲似撈檬個汁,但再酸少少,銀針粉好滑,好索汁,不經不覺食晒成碗粉仔🤣🤣而唔膩自家湯,加下去街市買湯料一啲都唔平,仲要花幾個鐘時間煲,加下40蚊倒到2碗-2碗半,日日有湯飲都仲得了👍🏻是日湯水鮑魚蟲草花雪耳螺頭湯,排毒去濕好適合夏天長期喺室內涼冷氣個體質都濕晒,攰奶奶🙇🏻‍♀️個湯好甜,飲完一啲都唔頸渴,肯定係冇味精,自家煲,岩曬健康人士又長期唔得閒煲湯嘅人☺️味道🔥🔥🔥🔥
🔥🌞熱辣辣,都無咩胃口😣
食啲涼麵酸辣酸辣開下胃😝

🔥麻辣(小)正粉皮+雞腎+豬大腸+花膠 $64
🔥麻辣(中)水晶粉+萵筍+枝竹+豬耳+雞絲+豬肚絲 $77
🔥酸辣銀針粉 $28
🔥自家制湯(大) $40

聽到好吸引,要左中辣try try

配料愛上枝竹,雞絲,萵筍,吸汁系列🥰
最特別竟然配上花膠仔,好特別
而雞腎,豬耳,我就覺得可以爽脆啲

味道🔥🔥🔥🔥/5
性價比🤩🤩🤩🤩/5

📍正粉皮涼皮專門店 (紅磡)
紅磡寶其利街53號寶利閣地下4號舖