2019-06-14 1632 瀏覽
朗豪坊小巴站附近既呢間銓滿記, 主打煲仔飯, 晚市時間經常大排長龍, 但職員都算手腳快, 好快就安排到枱俾我了  今次叫左個蒜蓉開邊蝦粉絲煲仔飯, 上枱熱辣辣, 蝦既份量都算大, 亦都好大隻, 食落口肉質都唔會好淋, 彈牙而且都入味。粉絲撈埋啲飯食, 口感都好豐富, 粉絲都浸得夠軟, 唔會係食落口硬硬地既口感食到底個刻, 有個幾中意同食客傾計既伙記, 自動波行埋梨話教我點樣食埋個飯焦..佢三兩下手勢就好完美咁刮起左個飯焦, 佢話要加啲砂糖先好食, 咁即管試下啦哈哈!! 第一次咁既食法, 之前無人同我講過可以咁食..味道都算夾, 幾好食, 又唔洗浪費左個飯焦!! 略縑座位唔太好坐, 即使卡片都比較逼, 但服務至上, 值得推介!!

2019-06-04
  • 蒜蓉開邊蝦粉絲煲仔飯