2022-10-13
睇住個FRIEND行生酮飲食之後真係越黎越Fit, 唔同佢食飯都唔知原來旺角有生酮MENU既扒房!餐廳以紫色為主色, 燈光暗暗地, 裝潢佈置有種浪漫又VINTAGE既感覺。生酮MENU既選擇都有6款, +$20轉餐會有湯同飲品, 餐湯仲有特別為生酮而設既豬骨湯, 幾貼心。慢煮美國西冷牛扒 $228肉質鮮嫩有彈性, 肉味濃, 而且慢煮令佢肉汁更加豐富。不得不提佢既配菜, 椰菜只輕輕用上鹽調味, 烘烤到焦香但唔會乾, 味道勁香又不失本身既清甜同口感。唔怪得佢生酮可以KEEP到咁耐, 可以大啖食肉又有咁多野揀~~熱溶芝士紐西蘭牛柳 $188比佢既熱溶芝士吸引到既, 我依個餐已經本身預設左有熱溶芝士, 如果其他鐵板餐都可以加。牛柳厚身大塊, 脂肪適中但肉質細嫩軟腍。店員即席淋上芝士。芝士質感CREAMY, 味道香得黎唔會過於濃烈, 唔會遮蓋左牛柳本身既味道, 好好味呀!!鐵板餐+$25有餐包, 湯, 甜品同埋飲品。依度仲有出面少有既唂咕, 岩哂我依D唔中意飲甜野既人。依個價位可以鋸扒兼有份量有質素, 整體CP值高, 值得一試
慢煮美國西冷牛扒 $228
熱溶芝士紐西蘭牛柳 $188
店員即席淋上芝士。
鐵板餐+$25有餐包, 湯, 甜品同埋飲品。