2023-10-04
今次約左fd出黎吹水聚下,兩個男人就梗係揀大排檔食啦,唔洗怕坐得唔舒服又要打卡咁,仲要其實環境都唔係差既🤣 落單就可以用QR code,不過都有傳統既餐牌睇黎食野梗係要啤啤佢啦,呢度既啤酒都幾齊,我地就叫左支青島($30),我見佢地呢度有玻璃樽既可樂($10),咁懷舊又好飲,梗係叫番支😍食物方面我地叫左個白灼新鮮鵝腸($148),呢個鵝腸好爽口,食落又脆,佢個辣椒豉油又唔錯,點下佢有d鮮味幾好👍🏻另一樣就叫左豬潤啫啫鮮雞煲($128),呢個雞煲都算大碟,整出黎既雞又夠惹味,d雞都啖啖肉唔錯👏🏻仲有就係豉汁蒸白鱔($168),呢個魚整得幾滑,豉汁索曬入去,呢碟野可以撈曬成碗飯🤣呢間舖都唔錯,依家唔係好多呢d街市熟食檔,係度食野幾有風味,環境比想像中好,我以為會好熱,但都多風扇,夠涼,食物質素都唔差,去大排檔類會係一個選擇😁