2020-12-23 143 瀏覽
《美國特級安格斯熟成肉眼扒》$480唔好睇見10oz既肉眼扒賣呢個價錢好貴,其實餐廳來講已經算平,因為乾式熟成牛扒既做法,除咗因為牛扒內部嘅水份減少之外,肉嘅表面易會變成臘肉咁嘅狀態,七除八扣之下一塊10oz既牛可能用15oz既牛先做到出黎。呢度嘅牛扒除咗價錢公道,食落質素一啲都唔差,牛味因為熟成嘅關係變得更為濃郁,而且一啲難咬嘅位置,亦都會喺熟成嘅過程變得柔軟,呢度嘅做法我覺得係合格以上,推薦大家試一試。《烤銀鱈魚扒》$238每次出街食飯見到魚都有啲怕怕,唔係因為驚骨,而係因為驚啲魚肉好老好柴皮,今日見朋友想試,唯有博一博。見到魚排黎到閃令令咁,即時鬆一口氣,魚肉既生熟程度控制得啱啱好,食落口有油香,亦冇多餘嘅調味,好突出到食材本身嘅味道,讚。《烤美國豬肋排》$138豬肋排好多地方都有做,但係做得好又有幾多間呢?呢度嘅Rib同出邊最唔同嘅地方係,在呢個味道除咗食肉嘅表面,亦都滲透每一寸肉入面,唔會得表面有味,入面好似食緊煲湯肉咁樣,依度算做得幾唔錯。

《美國特級安格斯熟成肉眼扒》$480

《烤銀鱈魚扒》$238