2011-05-31 8 瀏覽
團購威力不可睇小。唔係買佐Q旁,我都唔會捐窿捐罅咁來到呢間鋪頭食野。唔係買佐Q旁,我都唔會幫趁一間夾響車房中間的鋪頭。從打電話做卜瓊開始,我已經感覺到呢間係住家鋪。有褔氣的靚靚老板娘(我估)講野又真又直接。我問佢呢度點樣去好,佢教我點行點行,跟尾話你搵唔到就再打來啦.......哈。因為開飯網已經圖文並茂咁介紹得好詳細,對於這裡的情況未食都已經好清楚,亦懶得帶相機。★先叫肉骨茶,多口問下油飯問題。係話要加15蚊喎。唔緊要,肉骨茶都夠油啦,唔洗客氣咯。大大舊豬骨喎,我中意,越煲越出味嘛,骨邊的肉重正呢。豬肉有咩好食,不如留番個肚試多D其他餸。你睇去馬拉食,人地做半晝就唔做,皆因要晨早煲幾粒鐘先夠火候。呢間鋪仔可以賣足成日,仲俾埋個爐煲住,唔止淨係講賣相。★沙嗲串燒,呢個麻麻地,冇咩鮮味,燒得唔夠香。★麥皮蝦,麥皮幾襯嫩口嘅蝦肉、蝦頭又有膏,甜甜鹹鹹幾惹味。★馬拉盞炒蘿蔔糕,一碟四件加唔同種類的菜絲,好味...咁似大澳D鹹蝦醬嘅。在依家港紙變軍票的日子,呢度抵食重有,我覺得呢種小店唔啱咁大棚人去食。我見到一堆堆六、七個人響門口等成大半粒鐘。上台客未走,泊唔到枱,訂左位都冇用。落雨你就知味道
★沙嗲串燒,呢個麻麻地,冇咩鮮味,燒得唔夠香。
★麥皮蝦,麥皮幾襯嫩口嘅蝦肉、蝦頭又有膏,甜甜鹹鹹幾惹味。

在依家港紙變軍票的日子,呢度抵食

重有,我覺得呢種小店唔啱咁大棚人去食。我見到一堆堆六、七個人響門口等成大半粒鐘。上台客未走,泊唔到枱,訂左位都冇用。落雨你就知味道。
2011-05-30