2021-10-06
韓式omakase 你又有無食過?我就係比整過IG吸引住然後去試既環境服務都唔錯,而且坐滿人都唔會覺得嘈吵,有氣氛同坐得舒服。仲環價錢唔貴好合理,$380@per person😍但兩位起,一個人應該食唔到。話明韓式omakase,又點少得韓式前菜呢,有六種小盤,泡菜唔夠仲可以添架,有無同我一樣泡菜愛好者?泡菜可以降血壓,好健康,食多啲都唔怕自選.朝鮮小品 我哋揀咗吞拿魚他他,我覺得幾好食,相對於和牛他他佢應該冇咁難入口,真係幾好食醬油牛肋骨,和牛羽下肉,熟成牛肉,韓國五花肉我想講呢四款都好好食,而熟成牛肉超推介試,因為佢用風乾形式令佢有保護層可以鎖緊肉汁,肌肉纖維被分解肉質更好。佢主要吊係恆溫櫃28日,所以係呢間店嘅賣點,真係好值得一試。仲有店員幫手燒,可能佢見到我唔識燒既關係過嚟幫我手,仲逐樣話我聽點樣食,有介紹要點樣剪來食口感會好啲。果然店員燒真係好食好多🤣🤣一路食店員仲提醒我可以用生菜包住啲肉嚟食,驚我食晒啲肉唔記得啲菜🤣另外order左和牛三角 $280雖然佢得四件,但係佢每一件油脂都好豐富,食落去好似入口即溶嘅感覺,當然都係安排店員幫我去燒,令到咁矜貴嘅食物更加好食。大醬湯配
我就係比整過IG吸引住然後去試既
自選.朝鮮小品
醬油牛肋骨,和牛羽下肉,熟成牛肉,韓國五花肉
另外order左和牛三角 $280
大醬湯配飯
比我想像中好味,而且肉都幾多,個飯仲要係紫菜飯😋
甜品:蜂蜜雪糕,好好食唔會話好甜,份量啱啱好
提子梳打 $48
巨峰提子梳打,唔會好似平時嗰啲咁甜,幾好
茉莉花水果綠茶 $50
超建議試呢個,雖然水果唔多,但係食咗咁多油膩嘅肉,飲水果茶係解溜嘅一種方法。
呢個價錢呢個環境呢個服務,真心值,一定有下次,難怪咁多人