2022-02-16
由於WFH,所以lunch衝出中西區搵食😂今次就試咗牛大人嘅姊妹店安平燒肉,最近天氣凍成日打邊爐,所以今次就不如食下燒肉😋價錢💰由$208-$398都有,今日係平日晏晝過嚟食,我哋揀咗🐮澳洲M5和牛套餐$358,即場做會員仲有九折優惠😆呢一個餐總共有8️⃣1️⃣款食物,而主打就當然係M5和牛!食落口牛味極濃有香味多😋仲有呢個餐係每位會送兩條牛舌芯😋燒起來好香,食落爽口,好正👍🏻除左牛其實重有豬、雞、海鮮。我覺得豬同雞都係正常發揮👌🏻反而海鮮我就覺得幾好😆係有大大隻虎蝦🦐爽口彈牙,帆立貝🐚正常size但係食落都口感新鮮,魚腹🐟味道同鰻魚好似都幾好食小食方面,有鹽酥雞🐥炸番薯🍠苦瓜,仲有其他台灣夜市嘅小食都可以一試。自助區有各款嘅茶類🍵同埋罐裝飲品🍹,另外仲有白飯,同埋一啲嘅蔬菜類🥗可以選擇。甜品方面就係可以揀一個Häagen-Dazs雪糕🍨或者仙草芋圓。仙草份量比較多,正好可以食完燒肉攞嚟降熱氣,芋圓就反而唔多但係幾好食😋推薦?🟡🟡🟡🟡⚪️呢個價錢可以任食和牛同海鮮真係幾抵,同埋佢而家做緊無限時任食,直頭可以喺度食完晏晝再食埋夜晚都冇問題😂