品嚐過後,有點慶幸因事將原為晚餐更改了為午餐。1) 餐廳於早一晚致電我們核實訂座,於電話中已與職員將原先訂座晚餐時間6點改為午餐12時半。今日到達餐廳時,一位貌似經理嘅職員接待,跟他說明已訂座及曾於電話溝通中更改了用餐時間,他好像有點疑問般,要查看一番才能確定讓我們入座。且給予我們感覺到好像我們有點開罪了他般。最終卻於Open Rice記錄我們為取消了訂座。另一位穿白襯衫嘅男職員,則較親切友善。2) 餐廳內環境,餐枱座椅及餐具,均像普通西餐廳般,設有戶外露台座位,則較開揚。3) 午餐價格由$168至$398不等,可選擇前菜刺身或餐湯/沙律,或另加錢轉牛他他丼之類,再配主菜及餐飲。餐包外層幾脆,配嘅醬幾特別,估計自製。餐湯蘑菇忌廉湯,好大兜,好飽肚。主菜點咗一客雞及一客魚。魚嘅賣相尚可,但敗筆在個醬汁,完全唔夾,味道像香煎魚卻再配日式燒雞汁般。味道一般。至於雞,完全想像唔到為何所謂日本法式菜,卻竟然喺上面擺咗一堆生嘅芫茜(係平時中菜嗰啲),一上枱我唯有即刻急急撥走。個醬汁淋哂喺啲雞肉上,醬汁偏多及好油(汁油分離),味道比普通餐廳還更一般,食咗一半就放棄。4) 額外點咗兩客甜品,各$98一
品嚐過後,有點慶幸因事將原為晚餐更改了為午餐。

最終卻於Open Rice記錄我們為取消了訂座。

另一位穿白襯衫嘅男職員,則較親切友善。

主菜點咗一客雞及一客魚。

4) 額外點咗兩客甜品,各$98一客。兩客賣相尚算精美。

檸檬嗰款味道好酸
。朱古力撻嗰款,想像唔到為何質地咁硬/實心,只食咗3份2。幸好底層嘅朱古力有點香橙味則幾好味。

5) 餐飲點咗普通凍咖啡及熱檸茶,凍咖啡唔好飲,熱檸茶為 Lipton 茶包,正常。

整體而言,真的完全稱唔上係什麼好嘅fusion日本法式餐廳,只像一般普通西餐廳,有點後悔睇咗其他食評誤會了其質素。

(食物圖片已另外提供)
2020-11-15