2023-04-08 52 瀏覽
朋友約食飯,太耐無見真係要揾個坐得耐既餐廳慢慢傾。最後經同事介紹去了佐敦莊士倫敦廣場6樓“鍋覇”打邊爐,地點方便,佐敦地鐵出嚟行2-3分鐘就到。 👍👍我哋約左Lunch 時段,店員話可以任食到6點😱, 7點半前埋單仲有8折,超低!👍😍入到店內,空間感足夠,每張枱旁邊都有一個小架子給客人放食物,唔會迫到成張枱爆哂,個人覺得幾舒服。💢共有3個餐可以供選擇,我哋點左308元那個餐,有Prime Grade美國安格斯肥牛+西班牙無激素豬肉片任食。 💢湯底共有16款,餐價包單鍋, 鴛鴦鍋 +48元因為湯底太吸引,款款都好想試,最後加48元點鴛了鴦鍋。💢選擇了麻辣番茄雞肉涮涮鍋 +台灣古早牛肉涮涮鍋!💢台灣古祖味牛肉涮涮鍋:味道帶濃郁的牛肉湯味,內有粟米、紅棗、木耳、豆卜……等等配料,還有大大件的牛腩,肉身軟焾,好食!💢麻辣蕃薯鷄肉涮涮鍋:呢個湯底真係不得了, 湯底非常惹味,濃濃的蕃茄湯,酸酸甜甜,加上麻辣又辣得過癮……好夾,個人覺得係絕配!鷄肉係鷄脾肉,滾左好耐都仲好滑,啖啖肉,好正!😋😋😋💢鹹蛋魚皮:每枱送一碟,魚皮又脆又和,再加上味粉 shake幾下,有另外一番滋味!😋💢飲品: 有自加制

💢湯底共有16款,餐價包單鍋, 鴛鴦鍋 +48元
因為湯底太吸引,款款都好想試,最後加48元點鴛了鴦鍋。

💢選擇了麻辣番茄雞肉涮涮鍋 +台灣古早牛肉涮涮鍋!

💢飲品: 有自加制的,有罐裝飲品,有熱有凍,任君選擇👍👍

💢火鍋配料:

Prime Grade美國安格斯牛肉: 肥瘦分佈平均,牛肉味濃

西班牙黑毛豬肉片: 質量不錯,肥瘦均勻。

海鮮類:有蝦、花甲,聖子! 都算新鮮,蝦爽口彈牙,花甲和聖子鮮甜無沙!👍

手打丸類,有好多選擇,細細粒,味道唔錯。因為細細粒,可以食多幾款!😁😁

💢甜品: 每人一杯,有多個牌子味道供選擇! Haagen Dazs 、Movenpick 、 Dreyer's………

其實還有很多火鍋配料,有帆立貝、花膠 、芫茜燒賣 、豬大腸、 鴨血………等等

另外,店員服務態度也很好,上食物速度又快!不錯不錯,值得推荐!👍👍👍
2023-04-04