2025-07-21 168 瀏覽
Spasso意大利餐廳,位於尖東擁有無敵海景,環境真係一流,望住維港食飯真係好chill,Chef Vincent同佢個團隊好有heart,服務好到不得了,感覺好親切💕• 🧄 白酒蒜蓉黑青口青口新鮮又入味,蒜香白酒湯底好濃郁,我真係忍唔住用麵包掃晒成碗湯!配埋意大利灰皮諾白酒(Le Contesse Pinot Grigio),酸度啱啱好,清新得嚟又bring out青口嘅鮮味🐟 香煎三文魚配烤薊、蕃茄粒及炸法國韮菜三文魚煎到皮脆肉嫩,加埋烤薊同蕃茄粒,好清爽!飲返紐西蘭長相思白酒(Sileni Sauvignon Blanc),果香味突出,啱晒配魚類,飲落仲好開胃🍕 瑪格麗特意大利薄餅餅底香脆,芝士夠滑,羅勒好fresh,簡簡單單但夠味。就算食完前面兩道,都唔會覺得heavy,啱哂一班朋友傾偈share住食成晚氣氛好好,食物正、酒好飲、景靚、服務又窩心,真係想再去一次。🍷🌇

• 🧄 白酒蒜蓉黑青口

🐟 香煎三文魚配烤薊、蕃茄粒及炸法國韮菜

🍕 瑪格麗特意大利薄餅