2019-01-31 75 瀏覽
今日同好友出海港城行,朋友一早已book 了藍象泰國餐廳食Brunch Buffet,因朋友話好抵食。侍應安排可以望到無敵海景既位置進餐,真係好正,雖然唔係最近,但遠望都已經好開心啦Brunch Buffet 一個主菜,一杯飲品,仲可以加$98任食餓肝。Buffet table 有好多款,有泰式宮殿蒸餃子、素菜春卷、香茅炸蝦餅、青木瓜蝦干沙律、田園沙律、芒果糯米飯、泰式椰子雞湯、薑味朱古力蛋糕、忌廉泡芙、新鮮生果拼盤,好豐富,可以食到泰國不同款式既甜品同小食,一次過滿足我,而且餐廳refill 食物都好快!賣相非常精緻泰式椰子雞湯好足料,好香椰子味,忍唔住飲左幾碗食完小小小食甜品,主菜終於黎啦扒珍寶河蝦配油鬆餅($288)好大隻,好多膏,河蝦肉質鮮甜彈牙,已幫忙起肉,輕輕整起已可以食用,油鬆餅沾上咖哩汁一齊食,好香好好味,油鬆餅不算太油膩。泰式烤美國肉眼扒配薯蓉羅望子汁($288)烤了5成熟,好大塊,烤得剛剛好,牛味濃,好juicy ,配上羅望子汁,酸酸辣辣,幾惹味,薯蓉亦好滑。凍咖啡&凍檸茶

賣相非常精緻

泰式椰子雞湯
好足料,好香椰子味,忍唔住飲左幾碗

食完小小小食甜品,主菜終於黎啦

扒珍寶河蝦配油鬆餅($288)

泰式烤美國肉眼扒配薯蓉羅望子汁($288)

凍咖啡&凍檸茶