2017-07-02
尼間餐廳係商業大廈既一個平台位置,同我想像中既裝修環境好有出入,看似係間Bar但又係餐廳,樓底好高。果日得一檯客人,因為落雨,我無睇到佢出面露台既擺設。餐牌係中西合璧既食物,但今次黎主要想試下佢地個happy hour,聽朋友講過話佢地係五點到七點會有$5蚊,指定酒精飲品既價惠,點知我同友人入去坐底,先知道佢地酒牌過左期,仲申請緊酒牌,現階段無得賣酒,要顧客自己BYOB (Bring Your Own Bottle)。我同友人係準備點餐既時候,服務員有推薦話薯條好食。因為我地要坐等另外一個朋友,於是點左一份黑松露薯條當小食食住先。另外餐牌都寫明,因為健康同安全理由,唔會提供飲用水,要額外叫樽裝水或飲品。佢地有五款無酒精既特飲,一杯要$88,一Jar要$280,我地都揀唔岩,無嗌到其他飲品,淨食薯條,喉嚨就越食越乾。最後等到個朋友黎,覺得個餐廳個環境好奇怪,坐得唔舒服,又見餐牌唔係好特色,唔多吸引,又無酒精飲料提供。到賣單既時間,d服務員好似唔見曬咁,叫極都無人應。各種原因,我們仨決定轉場搵過另一間餐廳。
芝士黑松露薯條